Uutiset

Tiet laajalti kehnossa kunnossa – junat noin 60 prosenttisesti aikataulussa

Torstain räntä-lumi- ja vesisateet ovat tehneet ajokelistä huonon tai erittäin huonon suuressa osassa maata. Liikenneviraston ennusteen mukaan iltapäivällä erityisesti Länsi- ja Keski-Suomessa sekä Pohjanmaalla ajo-olosuhteet ovat huonot. Iltapäivän aikana olosuhteet heikkenevät myös Pohjois-Suomessa.

Olosuhteet heikkenevät sitä mukaa, kun saderintama pyyhkäisee Suomen yli.

VR kertoo alkuiltapäivästä, että sen kaukojunat ovat noin 62 prosenttisesti aikataulussa. Myöhästymiset johtuvat alennetusta nopeusrajoituksesta, muusta junaliikenteestä tai ratatöistä. Luku on alle lokakuun keskiarvon kaukojunien aikataulussa pysymiselle. Lokakuun keskiarvo on 73 prosenttia. Edellisinä vuosina kaukojunat ovat olleet yli 80 prosenttisesti aikataulussa lokakuussa. Keskiarvoihin vaikuttavat myös ratatyöt.

Erilaisia hälytystehtäviä listaavan www.tilannehuone.fi :n mukaan vähintään pieniä tieliikenneonnettomuuksia on tapahtunut torstaina kello 14 mennessä noin 35 kappaletta. Onnettomuudet ovat voineet johtua muustakin kuin huonoista olosuhteista.

Illalla olosuhteet helpottuvat ja palaavat ainakin lähelle normaalia Lounais-Suomessa. Sen sijaan esimerkiksi Oulun seudulla olosuhteet ovat Liikenneviraston ennusteiden mukaan illalla erittäin huonot.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti