Uutiset

Tiktok torppasi Microsoftin ostotarjouksen, mediatietojen mukaan Oracle olisi voittamassa tarjouskilvan

USA on määrännyt Tiktokin omistajan ByteDancen myymään Yhdysvaltain-toimintonsa, tai sovelluksen toiminta voidaan kieltää.
Videoiden jakamiseen käytetty mobiilisovellus Tiktok on valtavan suosittu sovellus Yhdysvalloissa ja maailmalla erityisesti teini-ikäisten parissa. Sovellusta on ladattu yksin Yhdysvalloissa jo 175 miljoonaa kertaa. Kuva: EPA

Teknologiajätti Microsoft kertoo, että suositun videosovellus Tiktokin omistaja ByteDance torjunut ostotarjouksen yrityksen Yhdysvaltain-toiminnoista.

–  ByteDance ilmoitti meille tänään, että se aio myydä Tiktokin Yhdysvaltain-toimintoja Microsoftille. Olemme varmoja, että ehdotuksemme olisi ollut hyvä paitsi Tiktokin käyttäjille, myös suojellut kansallisia turvallisuusintressejämme, Microsoft kommentoi tiedotteessaan.

Wall Street Journalin ja New York Timesin mukaan sen sijaan tietotekniikkayritys Oracle olisi voittanut tarjouskilvan. Yritys ei ole vahvistanut tietoa vielä virallisesti.

Kauppa vaatisi myös vielä muun muassa Valkoisen talon hyväksynnän.

Kiinalaisomisteinen mobiilisovellus Tiktok on ollut kansainvälisen poliittisen väännön keskellä. Yhdysvallat on pitänyt sovellusta uhkana kansalliselle turvallisuudelle ja väittänyt Kiinan käyttävän sitä muun muassa teollisuusvakoiluun, Yhdysvaltain liittovaltion työntekijöiden seurantaan ja kiristykseen.

Trump allekirjoitti elokuussa asetuksen, jonka mukaan ByteDancen tulee myydä Yhdysvaltain-toimintonsa amerikkalaiselle yritykselle.

Muussa tapauksessa yhdysvaltalaisilta kielletään liiketoimet yrityksen kanssa.

Useiden medioiden mukaan takaraja myynnille on lähestymässä.

Tiktok vienyt asian oikeuteen

Tiktok on haastanut Trumpin toimeenpanomääräyksen oikeudessa. Se on kiistänyt Yhdysvaltain syytökset vakoilusta ja vakuuttanut, ettei se ole koskaan luovuttanut yhdysvaltalaista käyttäjädataansa Kiinan viranomaisille.

Kiinan mukaan Trumpin linjauksissa on kyse poliittisesta ajojahdista. Kiinan ja Yhdysvaltain välit ovat kiristyneet ennätyskireiksi viime kuukausina.

Videoiden jakamiseen käytetty mobiilisovellus Tiktok on valtavan suosittu sovellus Yhdysvalloissa ja maailmalla erityisesti teini-ikäisten parissa. Sovellusta on ladattu yksin Yhdysvalloissa jo 175 miljoonaa kertaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic