Uutiset

Timo Soini neuvoo sinisiä: Pitää olla räväkkä ja mennä kansan keskuuteen

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) neuvoo kannatusalhossa kamppailevia sinisiä ottamaan omat ohjelmat esiin ja menemään kansan keskuuteen.

-Mitään oikotietä ei ole. Pitää olla räväkkä ja kiinnostava myös persoonana. Kyllä täällä heitä on, avatkaa siipenne ja antakaa auringon paistaa. Pistäkää persoonanne peliin.

Soinin mukaan sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon pitää nyt ottaa henkiset lukot pois ja pistää kaikki peliin.

-Nyt ei voi olla yhtään jarrua. Sampohan on renessanssipersoona ja pystyy säveltämään. Hauska mies monessa tilanteessa.

Soinin mukaan karismaattisuus tulee kokemuksen myötä.

-Jos minulle olisi joku lukiopoikana sanonut, että Soini on karismaattinen… elämän ensimmäinen pusukin tuli vasta penkkarilavalla …niin olisivat kuolleet nauruun, Soini muisteli omaa nuoruuttaan.

Soini ilahtui siitä, että sinisten ensimmäiseen puoluekokoukseen Tampereelle oli saapunut monia jo SMP:n ajalta tuttuja vennamolaisia.

-Niitä, jotka ovat alkuperäisen pienen ihmisen asialla ilman vihaa ja pahaa tuulta, Soini piikitteli eikä maalitaulusta jäänyt epäselvyyttä.

Soini kommentoi arvoituksellisesti valtiopäiväneuvos Raimo Vistbackan (sin.) näkemystä, että siniset ja perussuomalaiset voisivat yksien tai kaksien eduskuntavaalien jälkeen vielä ehkä yhdistyä.

-Vistbacka on aivan erinomainen poliitikko. Tuosta lausunnostakin näkee sen.

Soini ei torju mahdollisuutta olla joissakin vaaleissa vielä sinisten ehdokkaana.

-Täälläkin väki vetoaa, että lähde nyt eduskuntavaaleihin. Saa nyt nähdä. Tässä menee keski-ikäinen mies sekaisin, kun te kirjoitatte, että Soini lähtee pankkiin, Brysseliin tai ties minne. Kai tässä täytyy itsekin päättää, minne haluaa.

Soini toivoo hallituksen jatkavan vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Päätöstä omasta tulevaisuudestaan hän lupaili vasta vuoden 2019 puolella.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic