Uutiset

Toimittaja Lauri Nurmen uutuuskirja paljastaa Timo Soinin ja Jussi Halla-ahon välirikon taustat

Syksyn kirjatapaus voi hyvinkin olla tässä. Perussuomalaisten hajoaminen kahtia ja siihen johtaneet dramaattiset vaiheet paljastuvat tässä kuussa ilmestyvässä uutuusteoksessa.

Lännen Median ja Aamulehden palkittu toimittaja Lauri Nurmi paljastaa kirjassaan, mikä johti perussuomalaisten hajoamiseen kesällä. Into Kustannuksen kustantama kirja Perussuomalaisten hajoamisen historia ilmestyy 24. lokakuuta.

Nurmi paljastaa, että Halla-ahon ja Soinin välillä käytiin pitkä valtataistelu. Se huipentui näkyvien perussuomalaisten poliitikkojen lähtöön ja uuden eduskuntaryhmän perustamiseen.

Uutuuskirjassa politiikan toimittaja Nurmi kertoo runsaasti uutta tietoa perussuomalaisten sisäisistä jännitteistä, Halla-ahon noususta puolueen johtoon, etukäteen laaditusta soinilaisten varasuunnitelmasta ja muiden hallituspuolueiden osuudesta perussuomalaisten hajoamisessa.

Nurmi on haastatellut kymmeniä tapahtumiin eri vaiheissa osallistuneita poliitikkoja, jotka pääsevät ääneen nimillään tai luottamuksellisesti.

Lauri Nurmi on Aamulehden Lännen Mediassa työskentelevä politiikan toimittaja, joka työssään analysoi suomalaista valtapolitiikkaa. Hän ennakoi perussuomalaisten hajoamista jo kaksi vuotta sitten.

Keväällä 2017 Sanomalehtien Liitto palkitsi Nurmen vuoden 2016 parhaasta näkökulmakirjoituksesta Vuoden paras -kilpailussa. Palkittu teksti oli rohkea puheenvuoro Syyria-aiheesta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic