Uutiset

Toimitusjohtaja Toni Hemminki jättää Fennovoiman – siirtyy osakkaaksi energiayhtiö Wega Groupiin

Hemminki ehti johtaa Fennovoimaa viiden vuoden ajan ja toimia ydinenergiayhtiössä kaikkiaan 12 vuotta sen alusta asti.
Toimitusjohtaja Toni Hemminki jättää ydinenergiayhtiö Fennovoiman ja siirtyy osakkaaksi energia-alan kasvuyhtiöön Wegaan. Kuva: SUSANNA KEKKONEN / Fennovoima
Toimitusjohtaja Toni Hemminki jättää ydinenergiayhtiö Fennovoiman ja siirtyy osakkaaksi energia-alan kasvuyhtiöön Wegaan. Kuva: SUSANNA KEKKONEN / Fennovoima

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki jättää tehtävänsä lokakuun lopussa. Hän jatkaa Fennovoiman palveluksessa johdon neuvonantajana kuluvan vuoden loppuun asti ja siirtyy sitten osakkaaksi energiayhtiö Wega Group Oy:öön.

Fennovoima on jo aloittanut uuden toimitusjohtajan haun. Toimitusjohtajan sijaisena toimii operatiivinen johtaja Timo Okkonen.

Toni Hemminki aloitti ydinenergiayhtiö Fennovoiman toimitusjohtajana vuonna 2014. Jo sitä ennen hän työskenteli eri tehtävissä vuodesta 2017 alkaen sekä itse yhtiössä että voimalaitoshanke Hanhikivi1:ssä.

Hanhikivessä hän oli tiiviisti mukana sen suomalaisen omistajan Rautaruukin kautta ja sopimusvaiheessa voimaosakeyhtiö SF:n hallituksen jäsenenä. Fennovoiman hallituksen jäsen hän oli vuodet 2013-2014.

Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä kiittää Hemmingin pitkäaikaista paneutumista.

– Hänen kaudellaan Fennovoima on kasvanut ja kehittynyt merkittävästi. Nyt yhtiö valmistautuu voimalaitosprojektin seuraaviin vaiheisiin.

Hemminki puolestaan kiittää projektin sidosryhmiä sekä kaikki fennovoimalaisia.

– Laitoshanke on minulle tärkeä. Haluan siirtymävaiheen onnistuvan mahdollisimman hyvin.

Wega Group Oy, jonka osakkaaksi Hemminki siirtyy, on suomalainen kasvuyritys. Se toimii kansainvälisillä energiamarkkinoilla ja keskittyy oman esittelynsä mukaan tulevaisuuden ratkaisuihin. Yhtiön erikoisaloja ovat energianhankinta, merenkulu ja ympäristö.

Uusimmat

Fingerpori

comic