Uutiset

Toinenkin Turun epäillyistä valehteli nimensä

Keskusrikospoliisi on saanut selville, että toinenkin Turun puukotusten vuoksi vangittu marokkolaismies on esiintynyt väärällä nimellä. Mohamed Bakier -nimisenä vangitun miehen oikeaksi nimeksi on varmistunut Monsif Bakir. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tiedotti asiasta keskiviikkona.

Mies oli Suomessa ilmoittanut olevansa 18-vuotias. Todellisuudessa on hän syntynyt jo kesäkuussa 1996, eli on nyt 21-vuotias.

Myös hyökkäyksen pääepäilty, Abderrahman Bouanane, valehteli nimensä ja ikänsä. Hän kertoi poliisille alun perin sukunimekseen Mechkah ja iäkseen 18 vuotta. Todellisuudessa hän on 22-vuotias.

 

Tutkinnanjohtaja Markus Laine krp:stä kertoo, että Bakirin henkilöllisyys saatiin varmistettua Marokon viranomaisilta. Laineen mukaan myös Bouananen henkilötiedot selvitettiin Marokon kautta.

Bakir vangittiin reilu viikko sitten todennäköisin syin, mikä tarkoittaa, että poliisilla on perusteita epäillä hänen olleen osallisena Turun keskustassa tapahtuneisiin puukotuksiin. Laineen mukaan Bakir on ainakin ”ollut tekemisissä” pääepäillyn kanssa.

Laineen mukaan Bakirin vangitsemisen jatkoa punnitaan päivittäin, mutta ainakin toistaiseksi poliisi haluaa pitää hänet lukkojen takana.

-Voi sanoa, että hän on ollut kuulusteluissa yhteistyöhaluinen, Laine kertoo.

Laine ei kommentoi, koska Bakir on saapunut Suomeen. FL-LM

Asiasanat

Fingerpori

comic