Uutiset

Toisen maailmansodan aikainen pommikone putosi Connecticutissa, useita kuoli

Nelimoottorisessa Boeing B-17 -koneessa oli yhteensä kymmenen matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä. Kuva: EPA

Connecticutissa Yhdysvalloissa useita ihmisiä on kuollut lento-onnettomuudessa keskiviikkona, kun toisen maailmansodan aikainen pommikone törmäsi lentokenttärakennuksiin.

Nelimoottorisessa Boeing B-17 -koneessa oli yhteensä kymmenen matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä. Viranomaiset kertoivat, että onnettomuus on vaatinut kuolonuhreja. Uhrien määrää ei vahvistettu.

–  Palaneita uhreja on hyvin vaikea tunnistaa. Emme halua tehdä virheitä, pelastusviranomaisten edustaja James Rovella perusteli.

Paikallismedian mukaan ainakin viisi ihmistä on kuollut. Yhdeksän ihmisen kerrotaan loukkaantuneen vakavasti. Loukkaantuneiden joukossa oli myös lentokentän huoltotyöntekijä.

Pommikone ajautui ongelmiin pian sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Bradleyn kansainväliseltä lentokentältä lähellä Connecticutin pääkaupunkia Hartfordia. Paikallismedian mukaan lentäjä oli pyytänyt lennonjohdolta lupaa laskeutua pikaisesti moottoriongelman takia.

–  Näimme, että he eivät saaneet nostettua korkeuttaan, kertoi Connecticutin lentokenttäviraston johtaja Kevin Dillon.

Kone yritti palata kentälle, mutta lentäjä menetti hallinnan laskeutumisessa ja kone törmäsi lentokentän huoltorakennuksiin. Onnettomuuspaikalta nousi paksu musta savupilvi.

Lentoa operoi Collings Foundation, joka järjestää ilmailuharrastajille lentoja historiallisilla lentokoneilla. Connecticutilaisen senaattori Richard Blumenthalin mukaan turmakone oli yksi vain kahdeksastatoista jäljellä olevasta B-17-koneesta. Blumenthal sanoi, että onnettomuus voi johtaa rajoituksiin historiallisten lentokoneiden lentämisessä.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic