Uutiset

Tornadot tappoivat ainakin 22 ihmistä Tennesseessä – kymmenet tuhannet jäivät ilman sähköä ja useat ovat yhä kateissa

Tennesseen osavaltiossa käytiin esivaalit supertiistaina. Tornadon takia äänestys alkoi aiottua myöhemmin ja muutamia äänestyspaikkoja jouduttiin vaihtamaan.
Työntekijät katselivat myrskyn ja tornadon aiheuttamia tuhoja Germantownin naapurustossa Nashvillessä Yhdysvalloissa tiistaina. Kuva: epa08267140
Työntekijät katselivat myrskyn ja tornadon aiheuttamia tuhoja Germantownin naapurustossa Nashvillessä Yhdysvalloissa tiistaina. Kuva: epa08267140

Ainakin 22 ihmistä kuoli tiistaina, kun voimakkaat myrskyt ja tornadot iskivät Tennesseen osavaltioon Yhdysvalloissa varhain aamulla paikallista aikaa. Tiedot tornadojen määrästä vaihtelevat, mutta mediatietojen mukaan ainakin yksi tornado teki tuhoja Tenneseen osavaltiossa.

Uhrikuvun pelätään vielä nousevan, sillä useita ihmisiä on kadoksissa eri puolilla osavaltiota.

Lukuisia koteja tuhoutui ja kymmeniä sähkötolppia kaatui. Myrsky ja tornadot aiheuttivat lukuisia loukkaantumisia ja jättivät kymmenet tuhannet ihmisiä ilman sähköä.

Osavaltion pääkaupunki Nashville kärsi myrskyssä pahoin. Ainakin 48 rakennusta tuhoutui kaupungissa, ja yli 150 ihmistä kuljetettiin sairaalahoitoon, kertoo televisioyhtiö CNN.

Nashvillen sähkölaitoksen mukaan ilman sähköä oli ainakin 50 000 ihmistä, kertoo The Washington Post. Yhtiön toimitusjohtaja Decosta Jenkins kertoi lehden mukaan, että toistaiseksi on epäselvää, milloin sähköt saadaan takaisin kaikkiin koteihin.

Yhdysvaltojen kansallisen sääpalvelun mukaan yön aikana tornadoista raportoitiin useita kertoja. Ensimmäinen tornadovaroitus annettiin jo noin kello 23 paikallista aikaa. Nashvilleen varoitus annettiin vasta puolenyön jälkeen, jolloin ainakin yksi tornado oli todennäköisesti jo iskenyt kaupungin länsiosiin.

Tiistaina pelastusryhmät kiersivät paikallisten ovelta ovelle ja etsivät tuhoutuneista rakennuksista loukkuun jääneitä tai loukkaantuneita ihmisiä.

– Tämä oli selvästi erittäin voimakas tornado. Useita koteja on vaurioitunut ja lukuisia ihmisiä loukkaantunut. Useat ovat yhä loukussa, kertoi ylikomisario Tyler Chandler Facebookissa jaetulla videolla.

Tennesseen kuvernööri William Lee lupasi selvittää vahinkojen laajuutta helikopterista päivän aikana. Presidentti Donald Trump kertoi vierailevansa osavaltiossa perjantaina.

Supertiistain äänestys käynnissä

Tiistai oli Yhdysvalloissa ”supertiistai”, jolloin 14 osavaltiota äänestää esivaaleissa. Tennessee on yksi osavaltioista, jotka pitävät esivaalit supertiistaina. Tornadot iskivät Tennesseen osavaltioon vain muutama tunti ennen kuin esivaalien äänestyspaikkojen oli tarkoitus aueta. Viranomaiset ilmoittivat, että osa äänestyspaikoista aukeaa tuntia aiottua myöhemmin. Useiden äänestyspaikkojen sijaintia jouduttiin aamulla vaihtamaan.

Kuvernööri Lee kannusti ihmisiä lähtemään äänestämään. Hän kuitenkin kehotti paikallisia varovaisuuteen matkustaessaan äänestyspaikoille.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun tornado iskiTennesseen osavaltioon juuri supertiistaina. Samoin kävi vuonna 2008.

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic