Uutiset

Toronton yliajosta epäilty oikeuden eteen jo tänään – 10 kuoli ja 15 loukkaantui pakettiauton ajettua väkijoukkoon

Toronton yliajosta epäilty viedään ensimmäistä kertaa oikeuden eteen jo tänään tiistaina, ilmoitti Toronton poliisi tiistaiaamuna Suomen aikaa yhteisöpalvelu Twitterissä.

Kanadan Torontossa kymmenen ihmistä on kuollut ja 15 loukkaantunut, kun pakettiauto ajoi väkijoukkoon Toronton keskustassa lounasaikaan. Poliisi sai hätäkeskusilmoituksen yliajosta paikallista aikaa noin kello 13.26.

Poliisi otti yliajosta epäillyn kiinni noin parikymmentä minuuttia myöhemmin, hieman ennen kello 14 iltapäivällä.

Torontossa sattunut yliajo tehtiin pohjoisamerikkalaisen vuokra-autoyhtiön pakettiautolla. Ryder-niminen yhtiö ilmoitti auttavansa viranomaisia yliajon selvittämisessä ja esitti omat suruvalittelunsa uhrin omaisille.

”Toimet vaikuttivat tahallisilta”

Poliisin mukaan epäilty on 25-vuotias, Torontossa asuva Alek Minassian. Poliisi kertoo julkaisevansa tänään lisätietoja rikoksista, joista tekijää epäillään. Minassian viedään oikeuden eteen kello 17 Suomen aikaa, ja rikosnimikkeitä on tuolloin poliisin mukaan tarkoitus tarkentaa. Toronton poliisi on myös pitämässä myöhemmin tiistaina tiedotustilaisuuden.

Toistaiseksi Kanadan viranomaiset eivät ole kommentoineet sitä, tutkitaanko yliajoa terroritekona. Paikallinen poliisi on pyytänyt silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä ja auttamaan tutkinnan etenemistä.

-Toimet vaikuttivat selkeästi tahallisilta, kommentoi Toronton poliisipäällikkö Mark Saunders Toronton poliisin julkaiseman uutisen mukaan.

Poliisi ei kuitenkaan ole sulkenut mitään motiivia pois. Reutersin mukaan Kanadan turvallisuusministeri Ralph Goodale kommentoi, ettei kansallinen turvallisuus ole uhattuna.

Ylistystä poliisille

Poliisi ei ampunut laukaustakaan epäillyn kiinniottotilanteessa, vaikka eri lähteiden mukaan epäilty olisi tätä toivonut.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kiinniotto oli jännittynyt tilanne, mutta poliisi sai kiinnioton tehtyä ampumatta laukaustakaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti