Uutiset

Touko Aalto: Markkinamalli sai tyrmäyksen ja lain käsittely menee myöhään syksyyn

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoi perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuuden jälkeen, että kokoomuksen ajama markkinamalli sai perustuslakivaliokunnalta toistamiseen tyrmäyksen.

-Markkinamallin toimeenpano jää leijumaan ilmaan jonnekin kauas tulevaisuuteen, kenties tulevien hallitusten toimeenpantavaksi. Hyppyä tuntemattomaan ei voida ottaa, jos on riski siitä, että se on EU:n valtiontuki- ja kilpailulainsäädännön vastainen.

Hän kiinnitti huomiota myös siihen, että perustuslakivaliokunnan mukaan maakuntien sote-palvelujen rahoitus on riittämätöntä etenkin poikkeustilanteissa.

-Joko sosiaali- ja terveyspalvelujen yleistä rahoitustasoa pitää nostaa tai budjettileikkuria pitää höllentää. Kuten perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) sanoi, budjettirajoitteet eivät koskaan voi mennä lainsäädännön yli.

Aalto ei usko, että valinnanvapauslaki voitaisiin saada eduskunnassa käsiteltyä ennen kesälomia.

-Lain käsittely menee myöhään syksyyn, kun miettii, kuinka mittavat korjaustoimet annettiin sosiaali- ja terveysvaliokunnalle.

Aallon mielestä markkinamalli pitäisikin hylätä ja siirtää ensi vaiheessa pelkästään sosiaali- ja terveyspalvelut maakunnille.

-Näin suurta uudistusta ei pidä viedä mitättömällä enemmistöllä ja rimaa hipoen läpi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic