Uutiset

Touko Aalto saa vielä vihreää valoa – puolueen ex-puheenjohtaja arvioi videolla Aallon ensimmäistä vuotta

Hieman varovainen alku, mutta paranee koko ajan.

Näin voisi tiivistää vihreiden puoluekokousten jäsenten ajatukset puheenjohtajansa Touko Aallon ensimmäisestä vuodesta puolueen johdossa.

Aalto valittiin 17. kesäkuuta 2017 kaksivuotiskaudelle puolueen johtoon Tampereella pidetyssä, huvittaviakin piirteitä saaneessa puoluekokouksessa.

Tuolloin nimittäin puolue oli unohtanut osan laajan jäsenäänestyksensä äänestyslipuista puoluetoimistolle Helsinkiin. Noutomatkan takia kokous viivästyi tuntikaupalla.

Lännen Median haastattelemien puolueen jäsenten perusteella Aallolla tuntuu olevan puolueväen tuki.

-Hänellä oli alussa vähän ongelmia vähän julkisuuden kanssa, mutta ne ovat onneksi poissa. Minusta hän on erinomaisen hyvä puheenjohtaja, puolueen entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara kommentoi.

Soininvaaran mielestä Aalto on vuoden aikana parantanut otteitaan.

-Ensimmäisestä puolesta vuodesta oli ehkä kahdeksan miinus, Soininvaara toteaa, kun LM pyysi häntä arvioimaan Aallon vuotta.

Nyt sen sijaan kouluarvosana on noussut kiitettävän puolelle.

KATSO VIDEOLTA, MITEN SOININVAARA JA MUUT VIHREÄT ARVIOIVAT TOUKO AALLON ENSIMMÄISTÄ VUOTTA.

 

 

Kari: Jatkuvasti on petrattu

Aaltoa kiittelee myös kansanedustaja Emma Kari (vihr.). Kari oli viime vuonna Aallon ohella ehdolle puolueen puheenjohtajaksi. Kari jäi äänestyksessä lopulta toiseksi.

-Viimeinen puoli vuotta on ollut sellaista, että jatkuvasti on petrattu, Kari sanoi.

Myös Kari oli tyytyväinen Aaltoon. Yksikään kokousedustaja, jonka kanssa LM on keskustellut, ei usko, että ensi vuonna käytäisiin uutta puheenjohtajakampanjaa. Vaikka viimeisin, viime viikolla julkaistu Helsingin Sanomien puoluekannatus näytti puolueen kannatuksen olevan laskussa, eivät puoluekokouksen edustajat vaikuttaneet huolestuneilta.

-Touko on hyvin hoitanut asioitaan, Leena Hulkkonen Pirkkalasta kommentoi.

Lännen Media kysyi lauantaina myös Aallolta mielipidettään ensimmäisestä johtajavuodestaan. Aalto kuvaili olevansa ”vahvempi ja valmiimpi kuin koskaan”.

-Työ opettaa ja työssä kehittyy, Aalto totesi.

Ei henkilövaaleja Vantaalla

Vantaan Korsoon kokoontuneet vihreät eivät valitse puolueen uutta johtoa, koska ne valittiin vuosi sitten. Sen sijaan puolue käsittelee poliittista tavoiteohjelmaansa vuosille 2019–2023.

Tavoiteohjelma tulee olemaan käytössä siinä vaiheessa, kun vihreät valmistautuvat kevään 2019 eduskuntavaaleihin.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic