Uutiset

Touko Aaltoa ei ole jätetty yksin - Ville Niinistö: "Puhun hänelle lähes joka päivä"

Vihreiden kesällä paikkansa jättänyt ex-puheenjohtaja Ville Niinistö kiistää, että seuraaja Touko Aalto olisi jätetty puheenjohtajana kamppailemaan yksin, ilman tukea.

-Puhun Toukolle lähes joka päivä siitä, mitä meidän yhdessä pitäisi tehdä. Tuki on niin massiivista, kuin se vain voi olla. Tämä on yksi yhteinen joukkue, Niinistö sanoi Lännen Medialle puoluevaltuuskunnan kokouksen yhteydessä Helsingissä.

-Meillä on vahva poliittinen linja kohti eduskuntavaaleja. Koko joukkue on kapteenin tukena ja kapteeni on hyvässä vireessä, Niinistö jatkoi ja korosti, ettei hän ole mistään huolissaan.

Vihreiden gallup-kannatus on kuitenkin laskenut viime kesän huippuluvuista, ja sdp on vallannut takaisin paikkansa opposition suosituimpana puolueena. Tuoreessa gallupissa vihreiden kannatus oli 14,2 prosenttia.

-Touko on vasta aloittanut työnsä vihreiden puheenjohtajana ja on muodostamassa vihreiden vaihtoehtoa kohti seuraavia eduskuntavaaleja. Olennaista on saada haastettua hallitusta meidän keskeisissä teemoissa, Niinistö sanoi.

Hän kehui sitä, että Touko Aalto toi puoluevaltuuskunnassa pitämässään puheessa esille poikien oppimisen ja lukutaidon merkityksen. Aalto sanoi myös, että vihreät jättää eduskunnassa välikysymyksen koulutuksen eriarvoistumisesta.

-Näillä asia-avauksilla saadaan näkyviin, että vihreät on hallituksen päähaastaja, Niinistö uskoo.

Touko Aalto ei ole puheenjohtajakautensa ensimmäisinä kuukausina esiintynyt yhtä ärhäkkäästi kuin edeltäjänsä, mutta on viime aikoina tiukentanut hallituksen arvostelua.

-Puheenjohtajan pitää olla oma itsensä ja johtaa omalla tyylillään. Persoonan pitääkin näkyä. Olennaista on, että me saamme meidän tavoitteemme poliittisessa keskustelussa vahvasti esille, Niinistö sanoi.

”Minulla on ystäviä ympärillä koko ajan”

Touko Aalto ei itse koe joutuneensa vihreiden puheenjohtajana yksinäiseen asemaan. Hän sanoi, ettei ole myöskään havainnut, että puheenjohtajavaali olisi jättänyt ristiriitoja.

-Minulla on ystäviä ympärillä koko ajan. Tännekin kun tulin, niin kyllä siinä hymyn kare tuli, kun näki sekä Villen että Emman, hän sanoi entisestä puheenjohtajasta Ville Niinistöstä ja puheenjohtajavaalin hävinneestä kansanedustaja Emma Karista.

-Omassa puheessakin tuli ihan spontaanisti mieleen Emman tekemä Pelasta pojat -paketti. Kiitin häntä siitäkin.

Touko Aaltoa on arvosteltu siitä, että hänellä meni useita päiviä, ennen kuin hän yksiselitteisesti pyysi julkisesti anteeksi helsinkiläisen valtuutetun Fatim Diarran (vihr.) Facebook-tekstiä, jossa tämä kirjoitti, että ainoa syy muuttaa metsään on insesti.

-Minä pyysin koko Suomelta anteeksi näitä loukkaavia tekstejä. Minulle oli tärkeä, että kun oli tehty virhe, niin myös puoluejohto, sekä puoluesihteeri että puheenjohtaja sanoo viimeisen sanan.

-Kukaan ei voi vaatia enempää. Mutta varmaan sen, minkä sanoin, olisi voinut sanoa heti, Aalto myönsi.

Aaltoa käsiteltiin viime kesänä julkisuudessa tulevana pääministeriehdokkaana. Viime aikoina hänestä on tehty muuallakin kuin viihdeohjelmissa hieman surullisen hahmon ritaria.

-Poliittista satiiria tehdään kaikista poliitikoista ja kaikista puolueista. Se on vapaan yhteiskunnan merkki. Kyllähän se, että huomataan, kertoo jostain jotakin.

-Ei poliitikon tehtävänä ole arvioida mediaa. Median tehtävänä on arvioida politiikkaa ja poliitikkoja. Se on heidän tehtävänsä, Aalto sanoi Lännen Medialle.

 

Muokattu 2.12.2017 klo 16:05

Korjattu puoluevaltuusto puoluevaltuuskunnaksi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic