Uutiset

Trafi avaa lauantaiaamuna osan sulkemistaan sähköisistä palveluista – autokauppojen teko on taas hieman helpompaa

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi tiedotti perjantai-iltana avaavansa osan sähköisistä palveluista, jotka se oli sulkenut tietosuojaongelmien takia. Nämä palvelut avautuvat lauantaiaamuna kello 8.
Osa Trafin sähköisistä palveluista on taas käytössä lauantaina aamukahdeksasta alkaen. Kohuttu kuljettajatietopalvelu ei avaudu. Kuva: Hannu Kivimäki

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi avaa lauantaiaamuna sellaisia palveluita, joiden käyttö perustuu vahvaan tunnistautumiseen.

Osa Trafin sähköisistä palveluista aukeaa uudelleen lauantaina kello kahdeksan.

Avattavat palvelut ovat ajoneuvojen rekisteröinti, ajoneuvoverotus, vesikulkuneuvojen rekisteröinti, ajokortti, ammattipätevyys, vammaisen pysäköintilupahakemus ja alusten katsastustiedot.

Näiden lisäksi aukeaa omistajan vaihdossa käytettävän varmenteen tarkistamispalvelu, mikä on tärkeää autokaupassa.

Kritisoitua kuljettajatietopalvelua ei avata. Ajoneuvojen rekisteröintipalvelussa ei voi tilata toistaiseksi rekisteröintitodistusta. Muut sähköiset palvelut pysyvät suljettuna.

Viestintävirasto antoi vihreää valoa

Viestintävirasto on kuluvan viikon aikana arvioinut Trafin sähköisiä palveluita siitä näkökulmasta, mitkä niistä voidaan avata laillisesti ja turvallisesti.

Palvelut ovat olleet suljettuna sunnuntaista saakka, kun Trafin kuljettajatietopalveluissa ilmeni tietosuoja- ja tietoturvaongelmia.

Trafi sulki samalla kaikki sähköiset palvelunsa varmistuakseen, että kuljettajatietopalvelu sulkeutuu kunnolla.

Viestintävirasto jatkaa arviointia liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä. Seuraava aikaraja Trafin sähköisten palveluiden tietosuojan ja tietoturvan laadun arviolle on 21. joulukuuta.

Ongelmat johtivat pääjohtajan eroon

Trafin pääjohtaja Mia Nykopp ilmoitti torstaina irtisanoutuvansa viraston tietosuojaongelmien takia. Pääjohtajana toimii vuoden loppuun asti Olli Lindroos, joka siirtyy tehtävään viraston toimialajohtajan paikalta.

Vuodenvaihteessa Trafi ja Viestintävirasto yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirastoksi, joka valitsee yhteisen johtajan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti