Uutiset

Trèbesin isku oli murheellista jatkumoa terrorismille Ranskassa – nyt vaadittiin ehkä toisen terroristin vapauttamista

Poliisi ampui useiden eri medialähteiden mukaan Trèbesissä Ranskassa panttivankeja kaupassa ottaneen asemiehen. Mies tappoi ilmeisesti kolme ihmistä.

BBC:n mukaan hyökkääjä olisi marokkolaistaustainen ja hän olisi toiminut terroristijärjestö Isisin nimissä. Epäillyn sanotaan olleen raskaasti aseistettu. Uutistoimisto AFP:n lähteiden mukaan monet kaupan asiakkaat ja työntekijät pääsivät kaupasta karkuun.

Hyökkäys oli jo alkanut aiemmin, kun asemies oli ampunut hölkkäämässä ollutta poliisia läheisessä Carcassonnen kaupungissa. Ammuttu poliisi ei ole BBC:n mukaan hengenvaarassa.

BBC:n mukaan marokkolaismies olisi vaatinut vuoden 2015 Pariisin terrori-iskuun yhdistetyn Salah Abdesalamin vapauttamista.

Hyökkääjä oli ilmeisesti tuttu Ranskan tiedustelulle.

Viime vuosina Ranskassa on ollut useita verisiä terrori-iskuja, joista monen takana on ollut Isis-mielisiä terroristeja.

Tammikuussa 2015 Pariisissa hyökättiin satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen. Tässä hyökkäyksessä kuoli 17 ihmistä.

Marraskuussa 2015 terroristit hyökkäsivät useassa paikassa Pariisissa ja tappoivat pommeilla ja rynnäkkökivääreillä 130 ihmistä. Erityisesti Bataclan-konserttisaliin tehty isku oli tuhoisa.

Kesäkuussa 2016 poliisipariskunta puukotettiin kuoliaaksi kohteeksi Magnanvillessä.

Heinäkuussa 2016 terroristi ajaa suuren kuorma-auton väkijoukkoon Nizzassa ja 86 ihmistä kuolee. Lisäksi myöhemmin heinäkuussa kaksi hyökkääjä viilsi Normandiassa papin kurkun auki.

Lokakuussa 2017 kaksi ihmistä kuoli puukotusiskussa Marseillen rautatieasemalla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic