Uutiset

Trooppinen myrsky Laura moukaroi Kuubaa, odotetaan voimistuvan hurrikaaniksi Yhdysvaltoihin osuessaan

Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen mukaan myrskykaudelle voi mahtua jopa 25 nimettyä myrskyä, joista Laura on 12:s.
Karibianmereltä kohti Meksikonlahtea liikkuva trooppinen myrsky Laura on aiheuttanut tuhoa Kuubassa. Kuva: EPA

Karibianmereltä kohti Meksikonlahtea liikkuva trooppinen myrsky Laura on aiheuttanut tuhoa Kuubassa. Rankkasateet ja tulvat ovat koetelleet etenkin saarivaltion rannikkoseutuja, ja myrskytuulet ovat katkoneet puita ja vahingoittaneet useita koteja.

Kuuba varautui Lauran vierailuun evakuoimalla noin 160  000 ihmistä saaren eteläisistä maakunnista. Yhdenkään ihmisen ei uskota kuolleen myrskyssä Kuubassa.

Aiemmin Laura-myrskyssä on kuollut yhteensä yli 20 ihmistä Haitilla ja Dominikaanisessa tasavallassa.

Trooppisen myrskyn odotetaan voimistuvan Meksikonlahdella hurrikaaniksi tiistain aikana. Sen on ennustettu iskevän Yhdysvaltoihin Louisianan osavaltioon myöhemmin tällä viikolla.

Meksikonlahdella samaan aikaan toinen myrsky

Samaan aikaan Meksikonlahdella liikkuva trooppinen myrsky Marco ehti jo saada hurrikaaniluokituksen, mutta se on Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen mukaan lientymässä trooppiseksi matalapaineeksi. Myös se rantautuu Yhdysvalloissa Louisianaan.

Marcon rauhoittuminen säästi Meksikonlahden kahdelta samanaikaisesti alueella liikkuvalta hurrikaanilta. Kaksoishurrikaania ei ole Meksikonlahdella ainakaan 150-vuotisen kirjatun historian aikana koettu.

Marraskuun loppuun jatkuvasta Atlantin myrskykaudesta on ennustettu yhtä kaikkien aikojen kiireisimmistä. Hurrikaanikeskuksen mukaan kaudelle voi mahtua jopa 25 nimettyä myrskyä, joista Laura on 12:s.

Uusimmat

Fingerpori

comic