Uutiset

Trump ei hyväksy ykkösasiantuntija Faucin varoituksia talouden ja koulujen avaamisesta

Presidentille sopii vain se, että "tietyn iän ylittäneet" professorit ja opettajat vapautettaisiin opetusvelvollisuudesta.
Tohtori Anthony Fauci osallistui senaatin komitean kuulemistilaisuuteen videoyhteyden välityksellä tiistaina Washingtonissa. Kuva: epa08417406
Tohtori Anthony Fauci osallistui senaatin komitean kuulemistilaisuuteen videoyhteyden välityksellä tiistaina Washingtonissa. Kuva: epa08417406

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei hyväksynyt keskiviikkona maan johtavan infektiotautien asiantuntijan Anthony Faucin varoituksia talouden ja koulujen avaamisesta liian aikaisin.

– Minusta tämä ei ole hyväksyttävä vastaus, erityisesti kun puhutaan kouluista, Trump sanoi toimittajille Valkoisessa talossa, kun häneltä kysyttiin Faucin tiistaisista varoituksista senaattoreille.

Fauci johtaa kansallista allergioiden ja tartuntatautien instituuttia. Hän varoitti, että rajoitusten liian aikainen lopettaminen voisi johtaa koronaviruksen uusien tartuntojen vyöryyn. Covid-19-tauti on surmannut Yhdysvalloissa jo yli 82 000 ihmistä ja painanut maan talouden polvilleen.

Trump sanoi keskiviikkona, että ainoa minkä hän hyväksyisi, olisi että ”tietyn iän ylittäneet” professorit ja opettajat vapautettaisiin opetusvelvollisuudesta.

– Minusta heidän pitäisi ottaa iisisti muutaman lisäviikon, hän lisäsi.

Presidentti hakee uudelleenvalintaa ensi marraskuun presidentinvaaleissa kampanjoimalla vahvan talouden puolesta. Hän on kehottanut osavaltioita avaamaan liiketoimintaa ja kouluja sen jälkeen kun ne oli suljettu erittäin tarttuvan hengityselinsairauden vuoksi.

Fauci joutunut maalitauluksi Trumpin viestien vuoksi

Rajoituksia puoltava Fauci, 79, on joutunut Yhdysvaltain äärioikeiston ja salaliittoteoreetikoiden maalitauluksi, koska hänen suosituksensa ovat ristiriidassa Trumpin viestien kanssa.

Huhtikuussa Trump tviittasi edelleen vaatimuksen Faucin erottamiseksi. Lääkärit olivat tätä ennen kertoneet, että maassa olisi säästetty ihmishenkiä, jos rajoituksista olisi päätetty aiemmin.

– Anthony on hyvä ihminen, erittäin hyvä ihminen, olen ollut hänen kanssaan eri mieltä, Trump sanoi aiemmin keskiviikkona Fox Business Networkin esittämässä haastattelussa. Hän toisti, että maan olisi avauduttava.

– Haluamme tehdä sen turvallisesti, mutta me haluamme tehdä sen myös mahdollisimman nopeasti… Meidän on avattava se, olen täysin eri mieltä hänen kanssaan kouluista, Trump sanoi.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio kertoi CNN:lle olevansa samaa mieltä Faucin kanssa.

– Minusta meidän on oltava hyvin varovaisia mennessämme eteenpäin, hän sanoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti