Uutiset

Trump mahdollisesti perumassa Putinin tapaamisen G20-ryhmän kokouksessa Ukrainan konfliktin takia

Maiden johtajien piti keskustella tapaamisessa ydinasesopimuksesta, jonka jatko on epävarma.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoi, ettei tälle viikolle suunniteltu tapaaminen Venäjän presidentti Vladimir Putin kanssa välttämättä toteudu.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoi tiistaina, että hän saattaa perua suunnitellun tapaamisensa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Maiden johtajien piti tavata G20-ryhmän kokouksessa, joka järjestetään Argentiinassa tämän viikon perjantainaja lauantaina.

Trump sanoi, että mahdollisen peruuttamisen syy on Venäjän meneillään oleva konflikti Ukrainan kanssa. Venäjä ampui sunnuntaina kohti kolmea ukrainalaisalusta ja otti ne ja niiden miehistön, 23 jäsentä, haltuunsa Ketrshinsalmella.

Trump sanoi The Washington Postin haastattelussa odottavansa turvallisuusneuvonantajiensa täyttä raporttia tapahtumista.

– Se ratkaisee asian. Ehkä minulla ei ole tapaamista. En pidä hyökkäyksestä. En halua sellaista hyökkäystä ollenkaan, hän sanoi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin (oik.) tapasi Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin viimeksi ohimennen Pariisissa 11. marraskuuta ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistojuhlallisuuksissa.

Pakotteiden kiristäminen esillä

Trumpin oli tavata Putin G20-ryhmän kokouksen yhteydessä Buenos Airesissa. Tapaamisessa piti käsitellä turvallisuuteen liittyviä asioita, kuten ydinasesopimuksen toteutumista, sekä Lähi-idän ja Ukrainan tilannetta.

Moskova ja Kiova ovat molemmat syyttäneet toisiaan meneillään olevasta konfliktista.

Yhdysvallat kehotti tiistaina Euroopan maita asettumaan tiukemmin Ukrainan taakse. Useat poliitikot nostivat esille mahdollisuuden koventaa Venäjän vastaisia pakotteita tilanteen takia.

Venäjän varaulkoministeri Alexander Grushko totesi tiistaina, etteivät länsimaiden tiukemmat pakotteet ratkaisi ongelmia. Hän myös varoitti käyttämästä kriisiä poliittisten jännitteiden kiristämiseen.

– Jos joku haluaa käyttää tätä tekosyynä poliittiseen kärjistymiseen, en usko, että se olisi signaali joka vie oikeaan suuntaan, hän sanoi Berliinissä järjestetyssä turvallisuuskonferenssissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic