Uutiset

Trump on venäläisten suosikki presidentiksi – eikä kenenkään muiden

Esivaali esivaalilta republikaanisen puolueen presidenttiehdokkuutta lähestyvä liikemies

Donald Trump

ei nauti yhtä suurta suosiota ulkomailla. Tuoreen tutkimuksen mukaan maailman suurimmista talouksista koostuvista G20-maista Trump on demokraattien ennakkosuosikkia

Hillary Clintonia

toivotumpi presidentti ainoastaan Venäjällä.

Sen sijaan 18 muussa tutkitussa valtiossa Clinton on selvästi edellä mielipidemittauksissa. Yougov-tutkimuslaitoksen saksalaiselle Handelsblatt-talouslehdelle tekemässä tutkimuksessa G20-maista puuttui Yhdysvallat eli ainoa maa, jonka asukkaiden mielipiteillä on merkitystä presidentinvaalin tulokseen.

Venäläisistä 31 prosenttia haluaisi nähdä Yhdysvaltain seuraavana presidenttinä Trumpin ja kymmenen prosenttia Clintonin. Muiden ehdokkaiden kannatus on marginaalinen, sillä enemmistöllä ei ollut lainkaan suosikkia.

Kaikissa muissa tutkituissa maissa Clinton oli selkeästi Trumpia suositumpi. Tasaisinta oli Kiinassa (Clinton 12 prosenttiyksikköä suositumpi), Kanadassa (17) ja Saudi-Arabiassa (20).

Kaikkein suurin ero syntyi Meksikossa, jossa Clinton oli Trumpia edellä huimat 54 prosenttiyksikköä. Se ei ole mikään yllätys, sillä Trump on syyttänyt meksikolaissiirtolaisia murhaajiksi ja raiskaajiksi sekä vaatinut Meksikoa maksamaan maiden rajalle pystytettävän muurin, jonka hinta olisi miljardeja euroja.

Tutkimusta varten haastateltiin yli 20 000 täysi-ikäistä ihmistä jokaisessa tutkitussa valtiossa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti