Uutiset

Trump piti yllättäen lehdistötilaisuuden yksin – Hanoin tapaaminen loppui ennen aikojaan

Kim ei taipunut tarpeeksi ydinaseriisunnassa eikä Trump pakotteiden poistamisessa.
Donald Trump ja Kim Jong-un kuvattiin Hanoin neuvottelujen tauolla. Tunnelmat eivät vaikuta kovin rennoilta. Kuva: HOST BROADCAST / epa

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean johtajien Donald Trumpin ja Kim Jong-unin huipputapaaminen loppui ennen aikojaan. Trump piti lehdistötilaisuuden yksin vähän kello 9 jälkeen Suomen aikaan.

Trump totesi, että nyt oli parempi lähteä kuin jatkaa – ja Kim oli samaa mieltä.

Ovet paukkuen neuvottelut eivät Trumpin mukaan päättyneet. Mistään ei luovuttu eikä mitään toisaalta luvattu.

Tiedotustilaisuudessa tuli selväksi, että kyse on kuilusta Pohjois-Korean ydinasevarustelun ja Yhdysvaltojen pakotteiden välillä. Kim ei ollut valmis riittävään aseistariisuntaan eikä Trump toisaalta suostunut purkamaan pakotteita Pohjois-Korean edellyttämällä tavalla.

– Mitään ei luvattu, mutta mistään ei myöskään luovuttu. Keskusteluyhteys säilyy, mutta ongelma on monimutkainen, kuului Valkoisen talon näkemys.

– Puheenjohtaja Kim on mahtava kaveri, mahtava ja voimakas tyyppi. Meillä oli mielenkiintoiset kaksi päivää. Nyt emme vain edenneet odotellulla tavalla.

Seuraavasta tapaamisesta Hanoissa ei sovittu. Jatko on auki.

Trumpilta kysyttiin myös hänen entisen asianajajansa Michael Cohenin eilisestä kuulemisesta Yhdysvaltojen edustajainhuoneen valvontakomiteassa.

– Se oli feikkikuuleminen ja ihan kamala juttu kesken tämän tärkeän kokoukseen. Siis ihan uskomatonta, presidentti vastasi.

– Cohen valehteli paljon, mutta yhdestä asiasta hän ei valehdellut. Se liittyi väitettyyn yhteydenpitoon venäläisten kanssa.

Uusimmat

Fingerpori

comic