Uutiset

Trump saapuu Kenoshaan kuvernöörin estelystä huolimatta – Syytti rotumellakoista mediaa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saapuu Kenoshaan tiistai-iltana kuvernöörin estelyistä huolimatta. Trump korosti vierailullaan "laki ja järjestys" -vaaliteemaansa kaupungissa, jossa on nähty rotumellakoita valkoisen poliisin ammuttua mustaihoista miestä selkään.
Trump peräänkuulutti vierailulla "laki ja järjestys" -vaaliteemaansa. Wisconsin on vaa'ankieliosavaltio, jossa Trump voitti täpärästi vuonna 2016. Kuva: epa08638039
Trump peräänkuulutti vierailulla "laki ja järjestys" -vaaliteemaansa. Wisconsin on vaa'ankieliosavaltio, jossa Trump voitti täpärästi vuonna 2016. Kuva: epa08638039

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump matkusti tiistaina Wisconsinin osavaltiossa sijaitsevaan Kenoshan kaupunkiin siitä huolimatta, että tämän vierailun pelättiin pahentavan rotumellakoista johtuvaa kahtiajakoa kaupungissa.

Kaupungissa on nähty mielenosoituksia sen jälkeen, kun mustaihoinen Jacob Blake halvaantui valkoihoisen poliisin ammuttua häntä selkään. Kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui ampumisesta syttyneissä protesteissa, kun 17-vuotias valkoihoinen teinipoika ampui mielenosoittajia puoliautomaattiaseella.

Wisconsinin demokraattikuvernööri Tony Evers sekä osavaltion varakuvernööri Mandela Barnes molemmat vetosivat Trumpiin, että tämä jättäisi vierailunsa väliin.

Trump peräänkuulutti vierailulla ”laki ja järjestys” -vaaliteemaansa. Wisconsin on vaa’ankieliosavaltio, jossa Trump voitti täpärästi vuonna 2016. Tällä hetkellä osavaltiossa johtaa demokraattien vastaehdokas Joe Biden.

Ohjelmassa oli tapaamisia lainvalvontaviranomaisten kanssa sekä vierailuja protesteissa vaurioituneilla kohteilla.

Trump yritti myös järjestää tapaamisen Blaken perheen kanssa, perheen asianajajat kertovat Reutersin mukaan. Lopulta Trump sanoi, ettei tapaa perhettä siksi, että nämä vaativat perheen juristin läsnäoloa.

– Olen matkalla Kenoshaan, Wisconsiniin, kiittämään lainvalvojia ja kansalliskaartia hyvin tehdystä työstä. Väkivalta loppui kuusi päivää sitten sillä hetkellä, kun kansalliskaarti astui kuvioon. Kiitos! Trump twiittasi ennen lentoaan.

CNN:n mukaan Trump, joka syyttää mellakoista muun muassa demokraattien kyvyttömyyttä johtaa kaupunkeja, väittää lähettäneensä kansalliskaartin kaupunkiin. Todellisuudessa kuvernööri Evers oli aktivoinut joukot jo aiemmin, CNN kirjoittaa.

Trump syytti ennen vierailuaan levottomuuksista mediaa, uutiskanava CNN kertoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic