Uutiset

Trump sanoo olevansa "hyvin pettynyt" Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniin – "Ruotsin pitäisi keskittyä todellisiin rikosongelmiin"

Aiemmin Trump ehdotti kantavansa henkilökohtaisesti vastuun amerikkalaisen rap-muusikon takuista, jos hänet vapautetaan niitä vastaan. Ruotsissa ei ole takuujärjestelmää.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaatii amerikkalaisräppärin vapauttamista tutkintavankeudesta. Kuva: JIM LO SCALZO
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaatii amerikkalaisräppärin vapauttamista tutkintavankeudesta. Kuva: JIM LO SCALZO

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kritisoi Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniä Ruotsissa tutkintavankeudessa olevan amerikkalaisräppärin tapauksen vuoksi.

Muusikko A$AP Rocky eli Rakim Mayersia syytetään pahoinpitelystä, Ruotsin syyttäjänvirasto kertoi torstaina.

Heinäkuun alussa pidätetty Mayer pidetään vangittuna ensi viikolla alkavan oikeudenkäynnin alkuun asti, mikä on saanut jo aiemmin monet amerikkalaiset musiikki- ja viihdemaailman henkilöt vetoamaan Ruotsiin Mayersin vapauttamiseksi.

Syyte liittyy Tukholmassa kesäkuussa tapahtuneeseen katutappeluun, jossa Mayers oli osallisena.

– Olen todella pettynyt pääministeri Stefan Löfveniin, kun hän ei kykene toimimaan. Ruotsi on pettänyt afrikkalais-amerikkalaisen yhteisön, Trump kirjoitti torstaina Twitterissä.

Trump kertoo katsoneensa videoita, joita katutappelua edeltäneistä tapahtumista on liikkunut internetissä. Trumpin tulkinnan mukaan Mayersia seurattiin ja häiriköitiin.

– Päästäkää A$AP Rocky vapaaksi. Teemme paljon Ruotsin puolesta, mutta se ei näytä toimivan toisinpäin. Ruotsin tulisi keskittyä todellisiin rikosongelmiin, Trump kirjoitti toisessa Twitter-viestissä.

Ruotsin syyttäjävirasto katsoo, että Mayers on syyllistynyt rikokseen, vaikka kyse olisikin itsesuojelusta. Kaksi muuta henkilöä on syytettynä samassa tapauksessa.

Trump ehdotti aiemmin takuiden maksamista

Trump keskusteli Löfvenin kanssa Mayersin tilanteesta jo viime viikolla.

Tuolloin Löfven painotti Trumpille, että Ruotsin oikeuslaitos on riippumaton, ja etteivät poliitikot voi vaikuttaa oikeusistuimiin.

Aiemmin Trump kirjoitti Twitterissä, että hän kantaa henkilökohtaisesti vastuun takuista, jos Mayers vapautetaan.

Ruotsissa ei ole ole takuujärjestelmää kuten Yhdysvalloissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti