Uutiset

Trump vaatii Wisconsinin uudelleenlaskentaa ja Michiganin ääntenlaskennan keskeyttämistä

Demokraattien Joe Biden on edellä molemmissa vaa'ankieliosavaltioissa, jotka ovat viemässä kohti vaalivoittoa.
Presidentti Donald Trump on jäänyt ääntenlaskussa alakynteen. Hän kyseenalaistaa tulokset kahdessa osavaltiossa. Kuva: epa08797701
Presidentti Donald Trump on jäänyt ääntenlaskussa alakynteen. Hän kyseenalaistaa tulokset kahdessa osavaltiossa. Kuva: epa08797701

Presidentti Donald Trumpin kampanja on pyytämässä Wisconsinissa osavaltion äänten uudelleenlaskua, koska Bidenin voitto on jäämässä alle yhteen prosenttiin, reiluun 20 000 ääneen.

Trumpin kampanjan mukaan useilla äänestysalueilla on ollut epäselvyyksiä, jotka pitää selvittää tuloksen varmistamiseksi.

Toisessa tärkeässä osavaltiossa Michiganissa Trumpin kampanja on pyytänyt osavaltion oikeutta pysäyttämään ääntenlaskun. Kampanjan edustajat haluavat nähdä avatut ja lasketut äänet.

Molemmat osavaltiot ovat tällä hetkellä menossa etenkin postiäänten avulla demokraattien presidenttiehdokkaan Joe Bidenin eduksi.

Trump on syyttänyt jo vaaleja petokseksi kesken ääntenlaskun.

Neljä ratkaisun osavaltiota

Yhdysvaltain vaaleissa seurataan nyt erityisesti neljän vaa’ankieliosavaltion kohtaloa, jotka olivat keskiviikkoiltana kallellaan demokraattien Bidenille.

Osavaltiot ovat Michigan, Wisconsin, Arizona ja Nevada.

Voittamalla nämä neljä Bidenistä tulee seuraava presidentti riippumatta siitä, miten muiden avoinna olevien osavaltioiden käy.

Istuva republikaanipresidentti Trump tarvitsee yhden neljästä voittaakseen sen lisäksi, että hän säilyttää johtonsa muissa osavaltioissa.

Tiukkoja kisoja käydään vielä myös Pennsylvaniassa, Georgiassa ja Pohjois-Carolinassa. Näissä Trump on vielä niskan päällä, mutta Biden kirii. Alaska on menossa Trumpille.

Uusimmat

Fingerpori

comic