Uutiset

Trump väläytti Yhdysvaltain presidentinvaalien siirtämistä

Presidentti esitti jälleen väitteen petkutuksen mahdollisuudesta postiäänestyksessä.
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pelätään kiistävän marraskuun presidentinvaalien tuloksen, mikäli hän häviää vaalit. Kuva: epa08572561
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pelätään kiistävän marraskuun presidentinvaalien tuloksen, mikäli hän häviää vaalit. Kuva: epa08572561

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nosti esiin torstaina lähettämässään Twitter-viestissä marraskuun presidentinvaalien siirtämisen koronaviruspandemian vuoksi.

Trump toisti viestissä jo aiemmin ilman perusteluja esittämänsä väitteen, että postiäänestyksessä olisi mahdollisuus petkuttaa.

”Vuoden 2020 äänestyksestä tulee kaikkein VIRHEELLISIN & PETOLLISIN äänestys historiassa. Se olisi suuri häpeä USA:lle. Siirtäkää vaaleja kunnes kansalaiset voivat kunnollisesti ja turvallisesti äänestää???”

Aiemmin osa Trumpin lähettämistä tviiteistä on joutunut Twitterin faktantarkastuksen kohteeksi niin, että tviiteissä on mainittu olevan kyseenalaisia tietoja.

Trumpin pelätään vetoavan postiäänestyksen virheellisyyteen ja kiistävän vaalituloksen, mikäli hän häviää vaalit. Demokraatit, joukossa heidän tuleva ehdokkaansa Joe Biden, ovat jo aloittaneet valmistelut äänestäjien ja vaalien suojelemiseksi siltä varalta, että Trump yrittäisi vaikuttaa vaalitulokseen marraskuun 3. päivän vaaleissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic