Uutiset

Trump varoitti amerikkalaisia "tuskallisista viikoista" – Tiistaina Yhdysvalloissa ainakin 811 viruskuolemaa

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on varoittanut kansalaisia edessä olevissa tuskallisista viikoista, kertoo muun muassa uutiskanava CNN. Kuva: EPA

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on varoittanut kansalaisia edessä olevissa tuskallisista viikoista, kertoo muun muassa uutiskanava CNN. Trump puhui tulevasta kahdesta viikosta päivittäisessä koronaviruskriisin liittyvässä tiedotustilaisuudessa.

Pari päivää sitten Trump arvioi, että koronaviruskuolemien määrässä korkein kohta saavutetaan todennäköisesti kahden viikon kuluessa eli pääsiäisen aikoihin.

–  Haluan, että amerikkalaiset ovat valmistautuneet edessä oleviin rankkoihin päiviin, Trump sanoi tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Trump sanoi myös, että liittovaltion hallinnolla on hallussaan 10  000 hengityslaitetta. Presidentin mukaan niitä ei ole vielä jaettu osavaltioiden sairaaloihin, koska hoitoa vaativien tapausten määrän odotetaan nousevan lähitulevaisuudessa jyrkästi.

CNN:n mukaan presidentti on aiemmin ollut sitä mieltä, että kerran osavaltioihin jaettua laitteistoa voisi olla vaikea saada enää takaisin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Terveysviranomaisten mukaan vain jyrkät eristystoimet ja liikkumisrajoitukset voivat auttaa hidastamaan ja estämään viruksen leviämistä.
Terveysviranomaisten mukaan vain jyrkät eristystoimet ja liikkumisrajoitukset voivat auttaa hidastamaan ja estämään viruksen leviämistä. Kuva: EPA Terveysviranomaisten mukaan vain jyrkät eristystoimet ja liikkumisrajoitukset voivat auttaa hidastamaan ja estämään viruksen leviämistä. Kuva: EPA

”Tähän ei ole ihmehoitoja”

Kansallisen allergia- ja tartuntatautiviraston johtaja Anthony Fauci toisti lehdistötilaisuudessa aiemman arvionsa siitä, että Yhdysvalloissa on syytä varautua jopa 100  000 koronaviruskuolemaan.

Terveysviranomaisten mukaan vain jyrkät eristystoimet ja liikkumisrajoitukset voivat auttaa hidastamaan ja estämään viruksen leviämistä. Rajoitusten arvioidaan koskevan jo ainakin 75:tä prosenttia asukkaista.

–  Tähän ei ole ihmerokotteita tai -hoitoja. On vain se, miten käyttäydymme. Meistä jokaisen toiminta vaikuttaa siihen, miten pandemia kehittyy seuraavan 30 päivän aikana, presidentin hallinnon virustorjuntatoimista vastaava Deborah Birx sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Birxin mukaan viruskuolemien määrä saattaa pahimmassa tapauksessa nousta Yhdysvalloissa jopa 240  000:een.

Tiistain kuolleisuusluku toistaiseksi korkein

CNN:n mukaan Yhdysvalloissa on tiistain aikana kuollut koronaviruksen seurauksena ainakin 811 ihmistä. Kyseessä on maan korkein päivittäinen luku koronavirusepidemian aikana.

Maailman tartuntamääriä seuraavan Johns Hopkins -yliopiston mukaan vuorokaudessa olisi kuollut jopa 865 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Luvussa ovat mukana maanantai-illasta tiistai-iltaan 24 tunnin sisällä tietoon tulleet tapaukset.

Yhdysvalloissa on nyt raportoitu yli 3  800 virukseen liittyvää kuolemaa.

Johns Hopkins -yliopiston mukaan varmistettuja koronavirustartuntoja on Yhdysvalloissa yli 188  000. Tartuntojen todellinen määrä lienee tätä suurempi.

Yhdysvalloissa on vahvistettuja tartuntoja eniten maailmassa. Yhdysvaltojen jälkeen eniten todettuja tartuntoja on raportoitu Italiassa, Espanjassa ja Kiinassa. Maailmanlaajuisesti tartuntoja on yliopiston mukaan vahvistettu yli 857  000.

Uusimmat

Fingerpori

comic