Uutiset

Trumpin asianajaja Cohen myönsi valehdelleensa kongressille Venäjä-kytköksistä

"Hän on heikko eikä kovin älykäs henkilö", Trump kommentoi entistä asianajajaansa.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen ei puhunut toimittajille lähtiessään oikeustalolta New Yorkissa torstaina sen jälkeen, kun myönsi valehdelleensa kongressille.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpille pitkään työskennellyt, tämän entinen asianajaja Michael Cohen myönsi torstaina syyllistyneensä kongressille valehteluun. Cohen puhui muunneltua totuutta Trumpin kiinteistöbisneksestä Moskovassa.

Tunnustus kytkeytyy erikoistutkija Robert Muellerin selvitykseen siitä, mikä oli Venäjän rooli vuoden 2016 presidentinvaalikampanjassa.

Cohen sanoi oikeudessa, että hän antoi vuonna 2017 kongressille kirjallisen lausunnon, jossa hän sanoi, ettei Trump suunnitellut Moskovaan kiinteistöprojektia enää tammikuussa 2016. Todellisuudessa Trump Tower -pilvenpiirtäjän suunnittelu raukesi vasta kesäkuussa 2016, jolloin Trump oli jo nimitetty republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

Cohen myös sanoi, ettei puhunut totta, kun oli kertonut, ettei suunnitellut matkustavansa Venäjälle. Hän oli keskustellut matkustamisesta, vaikkei se toteutunut.

– Annoin nämä väärät lausunnot ollakseni linjassa henkilön 1 poliittisen viestinnän kanssa sekä lojaalisuudesta henkilöä 1 kohtaan, Cohen sanoi viitaten Trumpiin.

Välitön reaktio Trumpilta

Cohenin tunnustuksen jälkeen Trump peruutti lauantaiksi Argentiinaan sovitun tapaamisensa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa.

Hän reagoi myös puhumalla kovin sanoin pitkäaikaisesta avustajastaan.

– Hän on heikko eikä kovin älykäs henkilö. Hän on hankkinut itselleen pitkän vankeustuomion. Hän yrittää lyhentää sitä keksimällä tämän tarinan, Trump sanoi.

Trump vastasi viime viikolla Muellerin kysymyksiin kirjallisesti. Hänen mukaansa Moskovan-projektissa oli kyse ”diilistä, joka ei toteutunut”, koska Trump oli kiireinen vaalien takia.

– Vaikka hän (Cohen) olisi oikeassa, sillä ei olisi väliä, koska kampanjani aikana sain tehdä mitä ikinä halusin. Hoidin liiketoimiani, paljon erilaisia asioita kampanjan aikana, Trump sanoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic