Uutiset

Trumpin entinen lääkäri: "Trump saneli koko terveyslausunnon"

Yhdysvaltain presidentin entinen lääkäri Harold Bornstein väittää, ettei hän kirjoittanut presidentti Donald Trumpin vuoden 2015 terveyslausuntoa. Terveyslausunnossa Trumpin terveydentilan kuvailtiin olevan hämmästyttävän hyvä.

-Hän saneli koko kirjeen. En kirjoittanut sitä, sanoi Bornstein CNN-uutiskanavalle tiistaina.

Lausunnon tullessa julkisuuteen Trump oli republikaanien presidenttiehdokas. Lausunnossa Trumpin fyysisen voimakkuuden ja kestävyyden kuvailtiin olevan poikkeuksellisia. Lisäksi lausunto väitti Trumpin laihduttaneen noin seitsemän kiloa.

-Jos Trump valitaan presidentiksi, voin yksiselitteisesti sanoa, että hän on tervein ihminen, joka on koskaan valittu tehtävään, kuvailtiin lausunnossa, joka oli laitettu Bornsteinin nimiin.

Valkoinen talo ei ole kommentoinut Bornsteinin väitteitä.

Lisäksi Bornstein väittää Trumpin entisen henkivartijan tehneen kotietsinnän hänen toimistoonsa ja vieneen kaikki Trumpia koskevat terveystiedot.

-He olivat täällä noin 25 tai 30 minuuttia ja loivat paljon kaaosta, kertoi Bornstein NBC Newsille.

Kotietsintä tapahtui ilmeisesti pian sen jälkeen, kun The New York Times oli julkaissut raportin, jossa Bornstein oli kertonut määränneensä Trumpille usean vuoden ajan lääkettä lisäämään hiusten kasvua.

Trumpin terveydentila oli tarkastelussa myös vuoden alussa, kun Trumpin mielenterveys oli ollut toistuvasti esillä mediassa. Valkoisen talon lääkäri Ronny Jackson tutki Trumpin tammikuussa. Kolme tuntia kestäneiden tutkimusten perusteella Trumpin kerrottiin olevan hyvässä kunnossa ja ”omaavan erinomaiset geenit”.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic