Uutiset

Trumpin ex-asianajaja haastoi Trump Organizationin oikeuteen maksamattomista laskuista

Laskujen maksaminen lopetettiin kun Michael Cohen aloitti yhteistyön erikoistutkija Robert Muellerin kanssa.
Michael Cohenin mukaan Trump Organization lopetti hänen laskujensa maksamisen siinä vaiheessa, kun hän aloitti yhteistyön erikoistutkija Robert Muellerin kanssa. Kuvaaja: JIM LO SCALZO
Michael Cohenin mukaan Trump Organization lopetti hänen laskujensa maksamisen siinä vaiheessa, kun hän aloitti yhteistyön erikoistutkija Robert Muellerin kanssa. Kuvaaja: JIM LO SCALZO

Presidentti Donald Trumpin entinen henkilökohtainen asianajaja Michael Cohen on haastanut Trump Organizationin oikeuteen, kertoo CNN. Cohen sanoo, että sen jälkeen kun hän aloitti yhteistyön liittovaltion tutkijoiden kanssa, organisaatio ei ole maksanut hänelle korvauksia tai korvannut hänen firmalle lähettämiään laskuja.

Cohen oli Trump Organizationin palveluksessa vuoden 2017 alkuun, minkä jälkeen hän toimi Trumpin henkilökohtaisena lakimiehenä. Cohen vaatii firmaa maksamaan hänelle oikeudenkäyntikulut, ainakin 1,9 miljoonaa dollaria ja toiset 1,9 miljoonaa dollaria Venäjä-tutkinnasta sekä kongressin tutkimuksista seuraavia maksuja.

New Yorkin osavaltion korkeimmalle oikeudelle jätetyn kanteen mukaan heinäkuussa 2017 Trump Organization lupasi korvata Cohenille tämän oikeudenkäyntikulut ja maksaa myös muut tutkimuksiin liittyvät kulut.

Cohenin mukaan yhtiö aluksi täytti lupauksensa ja maksoi häntä edustaneelle firmalle lokakuussa 2017 137 460 dollaria, mikä summa kattaa noin puolet hänelle tulleista laskuista. Kanteen mukaan Trumpin presidentinvaalikampanja lupasi maksaa loput laskut seuraavana päivänä.

Trump Organization maksoi hänen oikeudenkäyntikulunsa kesäkuuhun asti. Tuolloin Cohen joutui rikostutkimusten kohteeksi ja hän kertoi olevansa valmis yhteistyöhön erikoistutkija Robert Muellerin kanssa. Mueller tutki, vehkeilikö Trumpin kampanjatiimi Venäjän kanssa.

Tuossa kuussa yhtiö lopetti hänen laskujensa maksamisen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti