Uutiset

Trumpin hallinto estää huippusuositun sovelluksen TikTokin lataamisen sunnuntaista eteenpäin Yhdysvalloissa

Kiellon taustalla on pelko siitä, kiinalaisomisteiset sovellusalustat ovat uhka kansalliselle turvallisuudelle. Kuva: epa08678605
Kiellon taustalla on pelko siitä, kiinalaisomisteiset sovellusalustat ovat uhka kansalliselle turvallisuudelle. Kuva: epa08678605

Presidentti Donald Trumpin hallinto aikoo kieltää viestipalvelu WeChatin ja videosovellus TikTokin Yhdysvaltojen sovelluskaupoista sunnuntaista alkaen, uutistoimisto Reuters kertoo. Kiellon taustalla on pelko siitä, kiinalaisomisteiset sovellusalustat ovat uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Perjantaina ilmoitetut kiellot koskevat vain uusia latauksia ja päivityksiä. Niiden vaikutus on odotettua vähäisempi erityisesti TikTokin osalta, sillä sen emoyhtiö ByteDancelle on annettu pelivaraa saavuttaa sopimus sen Yhdysvaltojen yritystoiminnan kohtalosta.

– Perus-TikTok säilyy ennallaan marraskuun 12. päivään saakka, kauppaministeri Wilbur Ross kertoo Fox Newsille.

Kielto voidaan edelleen perua, mikäli ByteDance saa yhdysvaltalaisen tietotekniikkayhtiö Oraclen kanssa aikaan sopimuksen, joka huomioi sovellusten käyttäjätietojen turvallisuuskysymykset.

Trumpin hallinto on lisännyt pyrkimyksiään poistaa ”epäluotettavat” kiinalaissovellukset Yhdysvaltojen digiverkoista eskaloituvien Yhdysvaltojen ja Kiinan välisten jännitteiden myötä, jotka liittyvät muun muassa kaupankäyntiin, ihmisoikeuskysymyksiin ja teknologisesta edelläkävijyydestä kilpailemiseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic