Uutiset

Trumpin ja Kimin tapaamispaikka on suosittu huvittelusaari – Singapore tarjoaa hulppean miljöön värikkäälle kaksikolle

Historialliselle kohtaamiselle tuskin voisi olla värikkäämpää paikkaa.

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin odotettu tapaaminen 12. kesäkuuta pidetään Sentosan saarella Singaporen eteläpuolella. Valkoisesta talosta kerrottiin tiistaina, että tapaamispaikka saarella on Capella-luksushotelli ja että valtionjohtajien on määrä tavata toisensa siellä aamulla.

Rikkaiden leikkipaikka köysiratamatkan takana

Sentosan saari sijaitsee lyhyen matkan päässä Singaporen pääsaaresta. Rikkaiden leikkipaikkana tunnettu saari pitää sisällään luksuslomakohteita, yksityissatamia ja golfklubeja.

Sentosan poukama -nimisellä alueella on oma satama luksusjahdeille ja useiden miljoonien arvoisia asuntoja. Saarella on kuitenkin myös tavalliselle kansalle runsaasti huvittelumahdollisuuksia haiden katselusta mäkiautorataan.

Saarelle pääsee Singaporen pääsaarelta vain köysirataa, yksiraiteista rautatietä tai ajoneuvoille tarkoitettua tunnelia pitkin. Trump ja Kim voivat halutessaan kävellä kapulasiltaa pitkin saarelle.

Sentosa on lanseerannut iskulauseekseen ”hauskuuden osavaltio”. Siellä pitää kotiaan muun muassa yli 100 000 eri merieläintä majoittava akvaario. Saarella toimivat Universal Studios -teemapuisto ja iso kasino.

Trump tähtää rauhansopimukseen ja ydinaseriisuntaan

Koreoiden aselevon edistäminen viralliseksi rauhansopimukseksi on Trumpin mukaan yksi hänen ajamistaan teemoista. Trump kertoo odottavansa tapaamiselta positiivista lopputulosta, mutta hänen mukaansa vuosikymmeniä kestäneen Korean sodan päättäminen voi jäädä myös myöhempien neuvotteluiden asialistalle.

Trump kertoi lehdistötilaisuudessa tapaamisen valmistelujen sujuvan hyvin. Hänen mukaansa jo ennen matkaa tapahtuu paljon, solmitaan suhteita ja neuvotellaan.

-Jää nähtäväksi, mitä tapahtuu. Niistä tulee erittäin tärkeät pari päivää, Trump sanoi toimittajille.

Yhdysvaltalaisten entisten virkamiesten ja analyytikoiden mukaan mahdollinen rauhanjulistus olisi Trumpille jättipotti, kuin tehty kaappaamaan uutisotsikot ja televisiomaailman huomio ympäri maailman. Historiallisen tapaamisen merkitys ulkosuhteille voi myös heidän mukaansa hiipua nopeasti, jos Kim ei suostu myönnytyksiin maan ydinaseohjelmaan liittyen.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic