Uutiset

Trumpin ja Putinin tiedotustilaisuudesta poistettu toimittaja päästettiin illalla vapaaksi: "Mitään rikollista siinä ei ollut"

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tiedotustilaisuudesta poistettu toimittaja päästettiin vapaaksi muutama tunti tapahtumien jälkeen, kertoo Helsingin poliisin ylikomisario Pekka Höök.

Maanantaina maailman katseet kohdistuivat hetkeksi aikaa freelance-toimittajaan Osama ”Sam” Husseiniin, joka poistettiin Presidentinlinnan tiedotustilaisuudesta vain hetki ennen sen alkua. Hän oli tilaisuudessa amerikkalaistoimittajien seurueessa.

Husseini kirjoittaa muun muassa The Nation –julkaisulle.

Höök kertoi, että Husseini otettiin kiinni tilasta poistamisen mutta päästettiin vapaaksi myöhemmin maanantaina.

-Hänet poistettiin tilaisuudesta, eikä siitä ole enempää sanottavaa. Mitään rikollista siinä ei ollut, se oli vain häiriö, sanoi Höök Lännen Medialle tiistaiaamuna.

Husseini kirjoitti myös Twitterissä hieman ennen puolta yötä, että hänet vapautettiin.

Näin poisto eteni

Maanantain lehdistötilaisuus pääsi alkamaan Presidentinlinnassa runsaan tunnin verran aikataulua jäljessä.

Suomalaispoliisi ja amerikkalainen turvallisuusviranomainen kävivät ensin pyytämässä Husseinia puhutteluun, minkä jälkeen hän palasi tiedotustilaisuustilaan ja otti esiin paperin, jota hän yritti esitellä medialle.

Tässä vaiheessa poliisi otti hänet kiinni ja talutti hänet tilaisuudesta ulos. Välittömästi poistamisen jälkeen presidentit Trump ja Putin seurueineen saapui saliin ja tiedotustilaisuus aloitettiin.

Höökin mukaan mies poistettiin tilaisuudesta, koska tilaisuuden turvallisuus ja sujuvuus haluttiin turvata.

Kaikkiaan poliisi otti maanantaina kiinni noin parikymmentä ihmistä, joista valtaosa otettiin kiinni Mannerheimintieltä. Poliisin mukaan ryhmä yritti kadunvaltausta.

Poliisi on päästänyt heidät vapaaksi maanantain aikana.

-Yksinkertaistettuna sanoen toiminta meni suunnitelmien mukaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti