Uutiset

Trumpin Twitter-ryöpytyksen kohteeksi joutuneet naiset: Älkää nielkö syöttiä!

Demokraattien kongressiedustajat Rashida Tlaib (vas.), Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez ja Ayanna Pressley kertoivat maanantaina pitävänsä presidentti Donald Turumpin tviittejä häiriötekijänä. Kuva: JIM LO SCALZO
Demokraattien kongressiedustajat Rashida Tlaib (vas.), Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez ja Ayanna Pressley kertoivat maanantaina pitävänsä presidentti Donald Turumpin tviittejä häiriötekijänä. Kuva: JIM LO SCALZO

Yhdysvalloissa neljä kongressiedustajaa on kehottanut amerikkalaisia olemaan välittämättä presidentti Donald Trumpin tviiteistä.

Kongressiedustajat Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley ja Rashida Tlaib ovat joutuneet Trumpin käsittelyyn tämän tviiteissä, joita on laajasti pidetty rasistisina.

Demokraatteja edustavien naisten mukaan Trumpin tviitit ovat häiriötekijä, eikä amerikkalaisten ”tulisi niellä syöttiä”. Asiasta kertovat muiden muassa uutistoimisto Reuters ja BBC.

Trump herätti huomiota sunnuntaina tviittaamalla muun muassa, että naiset ”tulivat alun perin maista, joiden hallitukset ovat täysin ja totaalisen katastrofaalisia” ja että he voivat lähteä.

 

 

Trump ei nimennyt tviiteissään neljää kongressiedustajaa, mutta kontekstista voi selvästi päätellä hänen tarkoittavan kyseisiä naisia.

Kolme naisista on syntynyt Yhdysvalloissa. Ilhan Omar syntyi Somaliassa, mutta tuli Yhdysvaltoihin lapsena.

Ensimmäisen kauden kongressiedustajat sanoivat tiedotustilaisuudessa maanantaina, että he haluavat viedä huomion takaisin presidentin harjoittamaan politiikkaan.

– Tällainen on vain häiriötekijä, joka vie huomiota (Trumpin) hallinnon kaaoksesta ja korruptiosta, Ayanna Pressley sanoi BBC:n mukaan.

Heidän mukaansa presidentin linjaukset maahanmuutosta, terveydenhuollosta ja verotuksesta ovat epäonnistuneet.

Omar ja Tlaib puolestaan kertasivat vaatimuksensa siitä, että Trump pitäisi erottaa virastaan.

Trump vastasi kongressiedustajien arvosteluun uudella kärjellä maanantaina:

– Jos ei ole tyytyväinen Yhdysvalloissa ja jos valittaa koko ajan, asia on yksinkertainen: voi lähteä, Trump sanoi Valkoisessa talossa Reutersin mukaan.

Trumpilta kysyttiin, oliko hän huolestunut siitä, että jotkut pitivät kommenttejaan rasistisina ja että valkoista ylivaltaa haluavat ovat samaa mieltä hänen kanssaan.

– En ole, koska monet ihmiset ovat samaa mieltä kanssani, Trump vastasi.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi sanoi, että demokraatit aikoo julkaista Trumpin ”muukalaisvihamieliset tviitit” tuomitsevan lausunnon.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti