Uutiset

Tuhoisa palo tappanut kymmeniä Dhakassa – turvamääräyksiä ylenkatsottu historiallisella alueella

Kuolonuhrien määrän odotetaan nousevan.
Noin 200 osallistui keskellä yötä riehuneen tulipalon sammuttamiseen. Kuva: KM Asad

Tuhoisa tulipalo Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa on surmannut ainakin 70 ihmistä. Uhriluvun arvioidaan vielä nousevan etsintätöiden jatkuessa, pelastusviranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersille.

Lisäksi ainakin 50 ihmistä on toimitettu sairaalahoitoon. Heistä osa on kriittisessä tilassa.

Palo alkoi nelikerroksisessa talossa hieman ennen puoltayötä ja levisi nopeasti naapurirakennuksiin. Noin 200 palomiestä osallistui sammutustöihin, jotka kestivät yli viisi tuntia.

Tulipalo tapahtui Chawkbazarin kaupunginosassa, joka on satoja vuosia vanha. Alueen kadut ovat hyvin kapeita ja rakennukset lähellä toisiaan.

Turvallisuusmääräyksiä ylenkatsottu ahtaalla alueella

Palon syttymissyytä selvitetään edelleen. Palo alkoi varastorakennuksesta, jossa on säilötty syttyviä kemikaaleja.

Sen etenemistä jouduttivat alueelle pysäköidyt avolava-autot, joissa oli kuljetettu kaasupulloja, pelastusviranomaiset kertovat BBC:n mukaan.

Isot rakennuspalot ovat toistuva tapahtuma Bangladeshissa, jossa rakennusten turvallisuusmääräyksiä noudatetaan harvoin.

Tiheästi rakennetun alueen kerrostaloja käytetään niin teollisuus- kuin varastotiloina. Chawkbazar on kemikaaliteollisuuden keskittymä, jossa sijaitsee muun muassa hajuvesitehtaita. Tuotteiden säilöminen alueella tosin kiellettiin jo 2010 tapahtuneen rajun tulipalon jälkeen.

Vuonna 2013 tekstiilitehtaan romahtaminen vaati yli 1 100 henkilön hengen Savarin kaupunginosassa Dhakassa. Kahdeksankerroksista rakennusta ei ollut tarkoitettu teollisuuskäyttöön.

Uusimmat

Fingerpori

comic