Uutiset

Kerrostalo vaurioitui räjähdyksessä Tukholman keskustassa – Myös Uppsalassa räjähti

Tukholman keskustassa Östermalmin kaupunginosassa on tapahtunut räjähdys, kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Kuva Aftonbladet.se verkkosivustoilta

Tukholman keskustassa Östermalmin kaupunginosassa sijaitsevan kerrostalon luona on tapahtunut räjähdys, joka vaurioitti taloa pahoin.

–  Uskoaksemme räjähdys tapahtui talon sisällä tai sen lähellä, mutta emme vielä tiedä tarkkaa räjähdyspaikkaa. Läheisissä autoissa on vaurioita, mutta räjähdys tuskin tapahtui niissä, kertoo Mats Eriksson Tukholman poliisista.

Räjähdys sattui Gyllenstiernsgatanilla yhdeltä yöllä Ruotsin aikaa eli kahdelta Suomen aikaa. Tukholman poliisin tietoon ei ole toistaiseksi tullut, että kukaan olisi loukkaantunut. Paikalla on useita poliisipartioita ja palomiehiä.

Kerrostalo vaurioitui pahasti räjähdyksessä varsinkin ensimmäisen kerroksen ja rappukäytävän osalta, ja talon asukkaat on evakuoitu läheiseen koulurakennukseen. Myös lähitaloista rikkoutui useita ikkunoita. Yksi auto tuhoutui täysin, ja katu on täynnä lasinsirpaleita ja autonosia.

Naapuritalon asukas kertoo heränneensä valtavaan räjähdykseen, joka helisteli ikkunoita, mutta arvelleensa, että kyseessä olisi voinut olla voimakas ukkonen. Sitten hän näki parvekkeeltaan räjähdyksen aiheuttamat tuhot kadulla.

–  Paloautoja tuli kadulle, samoin paljon poliisiautoja ja ambulansseja. Kadulla lojui suuri metallilevy, joka olisi voinut olla ovi tai auton katto. Katuvalo sai lasinsirpaleet kiiltämään, asukas kertoo.

Räjähdys hermostutti häntä erityisen paljon, koska samassa rakennuksessa on myös koulu.

–  Jos räjähdys olisi tapahtunut pari tuntia myöhemmin, se olisi ollut täydellinen katastrofi.

Uutistoimisto TT:n valokuvaaja Anders Wiklund heräsi räjähdykseen, vaikka asuu reilun puolentoista kilometrin päässä.

–  Se oli valtava pamaus, joka kuului ympäri Tukholmaa, hän sanoo.

Uppsalassakaan ei loukkaantuneita

Myös Uppsalassa on sattunut voimakas räjähdys. Räjähdys tapahtui neljän aikoihin aamulla Suomen aikaa. SVT:n mukaan räjähdys sattui ravintolan ulkopuolella kaupungin keskustassa.

–  Saimme ilmoituksia kovasta pamahduksesta, joka kuultiin eri puolilla Uppsalan keskustaa. Olemme löytäneet räjähdyspaikan, ja siellä on nyt useita poliiseja, kertoo Fabian Hamnqvist poliisista TT:lle.

Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen, mutta rakennus ja läheiset autot vaurioituivat. Poliisi on eristänyt alueen ja tutkii räjähdyspaikkaa.

Uppsala sijaitsee noin 70 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Hamnqvistin mukaan Uppsalan ja Tukholman räjähdyksillä ei tiedetä olevan yhteyttä toisiinsa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic