Uutiset

Tulevassa olympiakaupungissa räjähti – yli 20 kuollut

Peking isännöi seuraavia talviolympialaisia vuonna 2022. Ilmansaasteet ovat tuntuva ongelma suurkaupungissa. Sen naapurissa Zhangjiakoussa on tarkoitus järjestää muun muassa pohjoismaisten hiihtolajien kisat.

Ainakin 22 ihmistä menetti henkensä varhain keskiviikkona Pohjois-Kiinassa sattuneessa räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa, kertovat paikalliset viranomaiset.

Räjähdys tapahtui lähellä kemikaalitehdasta Zhangjiakoun kaupungissa runsaat 150 kilometriä Pekingistä luoteeseen.

Kuolonuhrien lisäksi 22 ihmistä on loukkaantunut ja viety sairaalaan.

Räjähdyksessä ja tulipalossa tuhoutui lisäksi kymmeniä kuorma-autoa ja 12 henkilöautoa.

Viranomaisten mukaan pelastustyöt ja räjähdyksen syyn selvittäminen ovat kesken. Valtiontelevisiossa nähtiin kuvia tiellä palaneiden autojen jäänteistä sekä pelastustyöntekijöitä sammutustöissä.

Kiinalaisen uutissivuston mukaan vaarallisia kemikaaleja kuljettanut ajoneuvo räjähti tehdasalueen sisäänkäynnin luona.

Zhangjiakoussa on tarkoitus järjestää monia Pekingin talviolympialaisten kisatapahtumia vuonna 2022. Kaupungissa muun muassa kisataan maastohiihdon olympiamitaleista. .

Teollisuusonnettomuudet ovat Kiinassa yleisiä, vaikka maa on vakuuttanut kiristäneensä teollisuutensa ympäristövaatimuksia.

Vuonna 2015 ainakin 165 ihmistä kuoli kemikaaliräjähdyksessä Tianjinin satamakaupungissa Pohjois-Kiinassa sattuneessa räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa.

Onnettomuuden sanotaan johtuneen tuolloin huonosti tai laittomasti varastoiduista vaarallisista materiaaleista.

Uusimmat

Fingerpori

comic