Uutiset

Tullin pääjohtaja ei saa potkuja – Hartikainen on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon virkavelvollisuuden rikkomisesta

Valtiovarainministeriö ei ryhdy toimenpiteisiin virkavelvollisuuden rikkomisesta tuomittua Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista kohtaan.

Valtiovarainministeriö suhtautuu vakavasti Hartikaisen saamaan käräjäoikeuden tuomioon, mutta tuomio ei anna aihetta virkamiesoikeudellisiin toimiin. Ministeriö teki asiassa kokonaisarvion.

Ministeriön mukaan esteellisyyssääntöjen tarkka noudattaminen on keskeinen hyvän ja kestävän hallinnon perusperiaate. Oikeusprosessissa ei ilmennyt mitään olennaisesti uutta verrattuna eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätökseen.

Helsingin käräjäoikeuden kansliasta kerrotaan Lännen Medialle, että Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen on jättänyt tuomiosta tyytymättömyyden ilmoituksen. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen. Valituksen viimeinen jättämispäivä hovioikeudelle on 4. kesäkuuta.

Rikosasia liittyy tapaukseen, jossa Hartikainen ei poistunut Tullin johtoryhmän kokouksesta 3.11.2015 esteellisyyden vuoksi.

Helsingin käräjäoikeus antoi 4.5.2018 päätöksensä asiassa, jossa vastaajana oli Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen. Hartikainen sai 1 000 euron sakkotuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tulli on valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto. Valtiovarainministeriö vastaa Tullin tulosohjauksesta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic