Uutiset

Tulohuipulle nousseen Hanhikosken yritys lupaa nopeuttaa maksamista – ansiolistalla hän nousi kuitenkin kryptovaluuttakaupalla

Tulolistan kärkisijoille noussut Alexander Hanhikoski kehitti ratkaisun nopeaan maksamiseen. Tulolistan kärkipaikoille hän nousi kuitenkin kryptovaluuttakaupalla.
Alexander Hanhikoski, joka nousi viime vuonna Suomen kolmanneksi kovatuloisimmaksi henkilöksi kryptovaluuttakaupalla.

Tulolistan yllätysnimeksi noustiin vuonna 2017 muun muassa kryotpvaluuttakaupalla. Rahan pikasiirtoihin kehittäneen sovelluksen luonut Alexander Hanhikoski rynni ansiolistalla tutumpien Supercell-miljonäärien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan jälkeen kolmanneksi 24,6 miljoonan euron pääomatuloillaan. Hanhikosken jättitulot ovat peräisin viime vuodelta yksittäisestä kaupasta, jossa hän myi kryptovaluutta Ethereumia yli 24 miljoonan euron arvosta.

Hanhikoski tunnetaan vuonna 2014 perustettu Pikasiirto-yrityksen perustajana. Kyseessä on reaaliaikaiseen ja pankkienväliseen rahansiirtoon keskittyvä yritys, joka mainostaa, että sen sovelluksen avulla yritykset voivat maksaa muun muassa palkat ja laskut aiempaa nopeammin.

Pienellä henkilöstölle toimiva yritys kertoo, että sillä on sopimus suurimpien Suomessa toimivien pankkien kanssa. Yrityksen ansaintalogiikka perustuu siihen, että se perii jokaisesta siirrosta palkkion.

– Positiivinen vastaanotto ja asiakkaiden säännöllinen paluu palvelun käyttöön osoittavat, että palvelulle on kysyntää. Jatkossa haluamme kehittää palvelua entistä enemmän käyttäjien palautteen pohjalta ja saada myös oman mobiilisovelluksen palvelulle, Hanhikoski visioi tiedotteessa kesällä 2015.

Nopeiden rahansiirtojen määrä kasvaa entisestään, kun niin sanottu SEPA-pikasiirtp pääsee Euroopassa täyteen vauhtiin. Tavoitteena on helpottaa rajat ylittävien elektronisten maksujen tekemistä reaaliaikaisina tilisiirtoina.

– Suuri osa tavallisista tilisiirroista Suomessa välittyy jo nyt maksajalta saajalle saman päivän aikana. SEPA-pikasiirto menee sen saajalle kymmenessä sekunnissa ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Suomesta SEPA-pikasiirtopalveluun on liittynyt toistaiseksi vain Nordea, mutta ensi vuonna mukaan liittyy muitakin pankkeja, kertoo Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen.

Hän ei tunne Hanhikosken kehittämää pikasiirtopalvelua eikä arvioi, voisiko sitä hyödyntää osana SEPA-pikasiirtoja.

– Pankit päättävät itse, mitä teknistä järjestelmää ne käyttävät rahansiirroissa, Tolvanen sanoo.

Juttua korjattu 2.11.2018. Juttua päivitetty tiedoilla henkilön tulokärkeen nousemisen syistä. Myös jutun otsikkoa ja kuvatekstiä muokattu samasta syystä. Nopeaan rahansiirtoon keskittyvän yrityksen perustaneen Hanhikosken tulot ovat peräisin kryotpvaluuttakaupasta. Alkuperäisestä jutusta sai käsityksen, että kyse olisi ollut yrityskaupasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti