Uutiset

Tuloverotus jakaa kuntia

Tuloverotus on Kanta-Hämeen kunnista tänä vuonna keveintä Tammelassa ja raskainta Humppilassa, jossa keskipalkkainen esimerkkiperhe saa maksaa tuloveroja reilut 1500 euroa enemmän kuin Tammelassa.

Lounais-Hämeen kaikista kunnista keveintä verotus on Somerolla, joka kuuluu verotuksellisesti  Varsinais-Suomen kuntien maltillisimpaan kolmannekseen. Kireintä verotus on Pirkanmaan puolen Urjalan kunnassa, jossa kahden tulonsaajan esimerkkiperhe maksaa kunnallis- ja kirkollisveroa yli 1 800 euroa Tammelaa ja Someroa enemmän. 

Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala ihmettelee, keitä Veronmaksajain keskusliiton  vertailu palvelee ja mihin sillä pyritään.

– Selvää on, että vertailut näyttävät tosi huonoilta köyhille maalaiskunnille, joissa veroasteet ovat korkeita. Tämä antaa yksipuolisen kuvan niistä todellisista kustannuksista, joita perheelle aiheutuu asuinpaikan perusteella.

– Esimerkiksi hintataso on Kauniaisten–Helsingin suunnassa ihan toinen kuin Urjalassa, kun ostaa asunnon tai tontin. Samaten monet muut kustannukset kuten sähkön tai kaukolämmön hinnat ovat usein keskuspaikoilla kalliimmat kuin maaseudulla.

Lue lisää torstain Forssan Lehdestä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic