Uutiset

"Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta" – Suomalaiset ovat uskaltautuneet varaamaan pakettimatkoja etelään

Suomalaiset ovat uskaltautuneet varaamaan pakettimatkoja etelään.
Suomalaiset ovat intoutuneet jo varaamaan lentoja etelän lomakohteisiin. Kuva: Arttu Laitala
Suomalaiset ovat intoutuneet jo varaamaan lentoja etelän lomakohteisiin. Kuva: Arttu Laitala

Matkatoimistojen mukaan suomalaiset ovat intoutuneet jo varaamaan lentoja etelän lomakohteisiin.

Esimerkiksi Aurinkomatkat ja TUI ovat käynnistämässä lentojaan uudelleen muun muassa Kreikkaan. Yhtiöiden mukaan koronatilanne ei näytä varjostavan ainakaan suomalaisista osan matkailuintoa, ja lentoja aiotaan kysynnän vuoksi jopa lisätä.

Aurinkomatkoilla on Kreikan lentojen osalta elokuussa käytössä noin 30 prosenttia normaalista kapasiteetista. Näistä lennoista on myyty loppuun jo 80 prosenttia.

– Olemme tuplanneet Rodoksen matkatarjonnan. Sinne oltiin lentämässä kerran viikossa, mutta nyt lennämme kahdesti viikossa, kertoo Aurinkomatkojen viestinnän asiantuntija Mari Kanerva.

– Suomalaisilla tuntuu selkeästi olevan patoutunutta matkustustarvetta, hän lisää.

Myös TUIlta kerrotaan, että lentojen myynti on lähtenyt hyvin käyntiin. Yhtiö lentää heinä–elokuussa kahteen kohteeseen, Rodokselle ja Kreetalle. Muut kohteet ovat vielä toistaiseksi peruttuina.

–  Kaksi ensimmäistä lentoamme on jo myyty täyteen, jonka vuoksi olemme lisänneet jo yhden lisälennon Kreetalle, kertoo TUIn viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Ulkoministeriö kehottaa matkailussa yhä varovaisuuteen

Ulkoministeriöstä taas kerrotaan, että suomalaisten tekemien matkustustiedotteiden yhteislukumäärä on edelleen laskeva, eikä matkailun vapautuminen ole ainakaan vielä näkynyt matkustusilmoitusten määrässä. Nimenomaan Kreikan osalta on kuitenkin nähtävissä pientä nousua.

Ulkoministeriö suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista, vaikka jokaisella on oikeus lähteä Suomesta. Poikkeuksina suositukseen ovat Norja, Tanska, Islanti ja Baltian maat.

Hallitus on kuitenkin linjannut, että kahdentoista uuden maan kanssa varaudutaan purkamaan matkustusrajoitukset 13. heinäkuuta alkaen, ellei koronatilanne sitä ennen pahene.

Hallituksen mukaan viime viikon tilanteen perusteella riittävän matala tautiesiintyvyys olisi ainakin Kreikan lisäksi muun muassa Italiassa ja Kyproksella.

Ulkoministeriö muistuttaa matkailijoita yhä siitä, että eri maissa toteutettavat rajoittamistoimet voivat muuttua nopeasti ja yllättää matkailijan esimerkiksi maasta poistumiseen tai karanteeniin liittyvillä määräyksillä.

Maskeja matkustajille

Aurinkomatkat kertoo, että se aikoo elokuun alusta lähtien lentää myös Espanjaan ja Turkkiin.

Kumpikaan maista ei ainakaan viime viikolla ollut vielä Suomen matkustusrajoituksien purkulistalla. Turkki ei myöskään ole mukana EU:n tällä viikolla julkaisemalla viidentoista maan listalla, joista unionin sisälle matkustus jälleen sallittiin.

Aurinkomatkojen mukaan kohteiden turvallisuus voidaan silti taata.

–  Aurinkomatkojen lennot operoi Finnair, jonka sääntöjen mukaan koneessa tulee käyttää maskia. Lisäksi koneessa on erilaisia toimenpiteitä, joilla henkilökunnan ja matkustajien välistä kanssakäyntiä pyritään vähentämään. Hotelleissa on myös tehostettua siivousta, sanoo Aurinkomatkojen Mari Kanerva.

TUIlla taas turvatoimista on huolehdittu muun muassa hotellien online-sisäänkirjautumisen mahdollistamisella, käsidesipisteitä lisäämällä ja tehostetulla siivouksella.

Lisäksi paikan päällä noudatetaan paikallisten viranomaisten ohjeistuksia. Kreikka on muun muassa määrännyt maahan saapuvat täyttämään matkustajalomakkeen 48 tuntia ennen saapumista. Lomakkeessa tulee ilmoittaa lähtömaa, aiempien oleskelujen kesto muissa maissa sekä osoite Kreikassa olon aikana. STT

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic