Uutiset

Tuomiokapituli koolla – pastori Kai Sadinmaa odottaa jalkapuussa päätöstä

Helsingin Kallion seurakunnan entinen pappi Kai Sadinmaa istuu parhaillaan jalkapuuhun kiinnitettynä Helsingin tuomiokapitulin kokouksen ajan tuomiokapitulin edustalla Bulevardilla. Kokouksessaan tuomiokapituli päättää mahdollisesta varoituksesta tai jopa kieltää Sadinmaata joko väliaikaisesti tai pysyvästi toimimasta pappina sen vuoksi, että Sadinmaa maaliskuun alussa vihki samaa sukupuolta olevat parit.

Sadinmaan tukena ja vieressä jalkapuussa istuivat myös Sadinmaan maaliskuussa vihkimä miespari, Imatran kirkkovaltuutettu Kauko Mäkinen ja Vihdin seurakunnan pappi Outi Hänninen. Myös Helsingin hiippakunnan väistyvä piispa Irja Askola kävi tervehtimässä Sadinmaata ennen kokousta.

Sadinmaa vihki avioliittoon kaksi paria ja siunasi kolme paria Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä. Sadinmaan toiminnasta tehtiin kantelut tuomiokapitulille.

Tuomiokapituli voi myös päätyä siihen, että se pyytää Sadinmaata noudattamaan lainmukaisia menettelyjä pappina.

Sadinmaa kantoi jalkapuun Bulevardille Kalliosta Helsingin keskustan läpi.

Sadinmaa on ristiriitoja herättävä pappi. Sadinmaan Ilmestyskirja-kirjan julkistaminen on tähdätty samalle päivälle kuin jalkapuuperformanssi. Ilmestyskirjassa hän arvostelee niin poliitikkoja kuin Helsingin seurakuntia.

Sadinmaan mukaan kirkko Helsingissä näyttelee jäsenkadon ahdistamana dynaamista ja nuorekasta. ”Helsingin oikeistolaiset bisneskirkkoherrat haistavat sopivat saumat, puhaltavat happeningteologisia kuplia ja toteuttavat teologista markkinointihumppaa, jossa toimintaa ei ohjaa evankeliumi, vaan puhtaasti viestinnällinen kärki. Kirkko janoaa kuollakseen myönteisiä uutisia itsestään.”, Sadinmaa lataa kirjassaan.

Sadinmaan mielestä esimerkiksi kirkonkellojen soitto Syyrian Aleppon lapsiuhreille oli kirkolta pelkkä viestintätemppu. Sadinmaa ihmettelee, miksi kirkko ei ole noteerannut kaikkien muiden sota-alueiden lasten kärsimystä, vaan alkoi kellojen soiton vasta, kun Venäjä alkoi pommittaa Aleppoa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic