Uutiset

Turistibussi kaatui Madeiran lomasaarella tuhoisin seurauksin – ainakin 29 kuollut ja 27 loukkaantunut onnettomuudessa

Kaikki bussissa olleet olivat saksalaisia, mutta turmassa saattaa olla osallisena myös paikallista väkeä.
Bussi vieri alas rinnettä talon kattojen päälle. Loukkaantuneita kuljetettiin Madeiran pääkaupungin Funchaliin. Kuva: HOMEM GOUVEIA
Bussi vieri alas rinnettä talon kattojen päälle. Loukkaantuneita kuljetettiin Madeiran pääkaupungin Funchaliin. Kuva: HOMEM GOUVEIA

Ainakin 29 ihmistä on kuollut ja yli 27 loukkaantunut saksalaisia turisteja kuljettaneen linja-auton kaaduttua ja suistuttua tieltä Madeiran lomasaarella.

Onnettomuus tapahtui keskiviikkoiltana lähellä Caniçon kaupunkia, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Madeiran pääkaupungista Funchalista. Portugalilaisen uutistoimisto Lusan mukaan kuski menetti risteyksessä bussin hallinnan, jolloin se suistui alas rinnettä joidenkin asuintalojen päälle.

BBC:n mukaan kaikki bussissa olleet olivat saksalaisia, mutta turmassa saattoi olla osallisena myös paikallista väkeä. Kuolleista 11 oli miehiä ja 18 naisia. Paikallinen pormestari kertoi televisiohaastattelussa, että bussissa oli kaikkiaan 55 ihmistä mukaan lukien kuski ja matkaopas.

Madeiran alueellisen hallituksen varapuheenjohtaja Pedro Calado kertoi BBC:n mukaan bussin olleen turvastandardien mukainen eikä lähtenyt vielä spekuloimaan turman syytä.

Lusa uutistoimisto kertoi, että onnettomuuspaikka on eristetty ja loukkaantuneita on kuljetettu Madeiran pääkaupungin Funchaliin. Onnettomuuden tutkinta on aloitettu.

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa matkustaa onnettomuuspaikalle tänään. Reutersin mukaan pääministeri Antonio Costa on lähettänyt suruvalittelunsa Saksan liittokansleri Angela Merkelille.

Edellinen kohtalokas bussiturma tapahtui Madeiralla vuonna 2005, jolloin viisi italialaisturistia kuoli pohjoisrannalla São Vicentessä.

Uusimmat

Fingerpori

comic