Uutiset

Turkki kielsi mainonnan Twitterissä, Periscopessa ja Pinterestissä

Uutistoimisto Reutersin mukaan muutoksesta on kertonut valtion virallinen lehti. Mainontakiellot tulevat voimaan tiistaina.
Turkki rajoittaa somealustoilla tapahtuvaa mainontaa. Kuvituskuva. Kuva: epa08931624
Turkki rajoittaa somealustoilla tapahtuvaa mainontaa. Kuvituskuva. Kuva: epa08931624

Turkissa tieto- ja viestintäteknologian viranomainen on kieltänyt mainonnan Twitterissä, Periscopessa ja Pinterestissä uuden sosiaalisen median lain perusteella.

Uutistoimisto Reutersin mukaan muutoksesta on kertonut valtion virallinen lehti. Mainontakiellot tulevat voimaan tiistaina. Twitter, Periscope ja Pinterest eivät halunneet kommentoida tietoa Reutersille.

Uusi laki edellyttää, että someyrityksillä on oltava paikallinen edustaja Turkissa. Facebook on asettamassa lain mukaisesti paikallisen edustajan Turkkiin.

Laki sallii viranomaisten poistaa sisältöä sosiaalisen median alustoilta, kun aiemmin oli mahdollista estää teknisesti pääsy somealustoille. Muutokset ovat herättäneet huolta, koska ihmiset ovat käyttäneet Turkissa somealustoja viestintään aiempaa enemmän sen jälkeen, kun valtio tiukensi kontrolliaan virallisista tiedotusvälineistä.

Toimittajat ilman rajoja -järjestö on pitänyt pitkään Turkin sananvapaustilannetta hälyttävänä. Erilaisilla toimittajan työhön kohdistuvilla syytöksillä on pyritty järjestön mukaan hiljentämään poliittista oppositiota ja muita presidentti Recep Tayyip Erdoğania kritisoivia ääniä.

Uusimmat

Fingerpori

comic