Uutiset

Turkkilaislehden mukaan sauditoimittaja Khashoggin ruumis liuotettiin happoon ja kaadettiin viemäristä alas

Turkin hallitusta tukevan lehden mukaan murhatun sauditoimittajan ruumis hävitettiin syövyttämällä.
Mielenosoittajat kantoivat murhatun Jamal Khashoggin kuvia käsissään Istanbulin-konsulaatin edessä pidetyssä mielenosoituksessa lokakuun lopussa.

Turkkilainen Sabah-lehti kertoo, että sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhaajat hävittivät tämän ruumiin hapon avulla. Turkin hallitusta tukevan lehden mukaan Khashoggi kuristettiin kuoliaaksi ja hänen ruumiinsa paloiteltiin. Tämän jälkeen ruumiin jäänteet liuotettiin happoon ja liuos tuhottiin kaatamalla se viemäriin.

Lehden mukaan Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatin viemäristä otetuista näytteistä on löytynyt hapon jäämiä. Ruumiin jäämiä viemäristä ei ole löytynyt. Murhatutkijat kuitenkin epäilevät, että Saudi-Arabian hallintoa kritisoineen toimittajan ruumiin hävittämistapa oli ennalta suunniteltu ja tapahtui syövyttämällä.

Lehti ei kerro, mistä lähteestä se on saanut tietonsa.

Sauditoimittaja katosi 2. päivä lokakuuta, kun hän meni Istanbulin-konsulaattiin hakemaan avioliittolupaa. Miehen ruumista ei ole löydetty.

Muun muassa Turkki ilmoitti pian katoamisen jälkeen epäilevänsä, että Khashoggin on murhattu. Saudi-Arabia kiisti murhan pitkään, mutta myönsi lopulta murhan tapahtuneen Istanbul-konsulaatissa.

Turkin presidentin
Recep Tayyip Erdoğanin mukaan toimittajaan kohdistuva murhakäsky annettiin erittäin korkealta tasolta Saudi-Arabian hallinnosta. Saudi-Arabia kiistää edelleen, että maan korkein johto olisi tiennyt etukäteen murhasta.

Turkin presidentti Erdoğan kertoi lauantaina, että Turkki on luovuttanut Khashoggin murhaan liittyvät äänitteen Yhdysvalloille, Saksalle, Ranskalle, Iso-Britannialle ja Saudi-Arabialle.

Saudi-Arabia on pidättänyt teosta 18 henkilöä. Turkki vaatii, että epäillyt luovutetaan Turkkiin.

Sabah-lehden uutisesta kertoi Reuters.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti