Uutiset

Turun iskusta vapautetun asianajaja: Vangitsemisen perusteena kansalaisuus ja asuminen vastaanottokeskuksessa

Keskusrikospoliisi vapautti tiistaiaamuna kaksi marokkolaismiestä, joita epäiltiin osallisuudesta Turun terrorihyökkäykseen. Poliisin mukaan heitä ei enää epäillä rikoksesta. Miehet vangittiin viikko sitten syytä epäillä -perusteella. Tänä aamuna miesten vangitsemisen jatkoaikaa oli tarkoitus käsitellä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Toisen vapautetun asianajaja Kari Ek arvioi Lännen Medialle, että hänen päämiehensä vangittiin lähinnä sen vuoksi, että tämä asui samaan aikaan vastaanottokeskuksessa pääepäilty Abderrahman Bouananen kanssa.

-Oletan, että tämä syytä epäillä -kynnys ylittyi sen takia, että hän on Marokon kansalainen, tai siellä syntynyt ainakin, ja myös siksi, että he molemmat asuivat samassa vastaanottokeskuksessa.

Ek kertoo, että hänen käsityksensä mukaan molemmat tiistaina vapautetut miehet palasivat tiistaina vastaanottokeskukseen.

Asianajaja Ekin mukaan vangitsemisen aikana hänen päämiestään kuulusteltiin ”hyvin intensiivisesti”.

-Heti lauantaista lähtien ihan täysiä työpäiviä: lauantai, sunnuntai, maanantai. Sen jälkeen myöskin kuulusteltiin, mutta silloin enää kolmen-neljän tunnin kuulusteluja.

Ek arvioi, että hänen päämiehensä antamista tiedoista on ollut hyötyä poliisin tutkinnassa. Mies ei kuitenkaan osannut kertoa poliisille paljoakaan pääepäilty Bouananesta tai hänen motiiveistaan.

-Uskoisin, että se (kuulusteluissa kerrottu) on ollut enemmän yleistä tietoa kulttuuritaustasta ja muuta tämän tyyppistä. Ei varsinaisesti mitään tarkempaa tietoa.

Ek uskoo, että hänen päämiehensä hakee korvausta syyttömänä istumastaan viikon tutkintavankeudesta.

-On selvää, että keskustelen hänen kanssaan, haluaako hän hakea korvausta. Ja varmasti haluaa, miksei haluaisi. Mutta en ole keskustellut hänen kanssaan siitä vielä, koska hän vapautui niin, ettei minulla ollut mahdollisuutta jutella hänen kanssaan.

Toisen tiistaina vapautetun miehen asianajaja Mika Ylönen viestitti aamupäivällä Lännen Medialle, että ei kommentoi päämiehensä asioita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic