Uutiset

Turun joukkopuukotuksen esitutkintamateriaali julki tänään

Turun elokuista joukkopuukotusta aletaan käsitellä oikeudessa tänään tiistaina valmisteluistunnolla, joka alkaa kello 10. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa pidettävässä valmisteluistunnossa ei mennä syytteiden yksityiskohtaiseen käsittelyyn, mutta päivä on merkittävä muun muassa siksi, että julki tulee noin 1400-sivuinen esitutkintamateriaali sekä asianomistajien korvausvaatimukset.

Esitutkintamateriaali julkaistaan sen jälkeen, kun oikeus on päättänyt mahdollisesti salattavista kohdista.

Marokkolaista Abderrahman Bouananea syytetään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta samassa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Turvapaikanhakijana Suomeen tullut, 1994 syntynyt Bouanane on myöntänyt puukotukset mutta kiistänyt niiden olleen terrorismia. Juttua tutkinut keskusrikospoliisi on kertonut, että Bouanane näki itsensä Isis-soturina, Bouananella ei ole läsnäolovelvollisuutta valmisteluistunnossa.

Bouanane puukotti useita ihmisiä Turun keskustassa perjantaina 18. elokuuta. Poliisi sai ilmoituksen puukotuksista Turun kauppatorilla kello 16.02. Bouanane ehti puukottaa kymmentä ihmistä noin puolen kilometrin matkalla ennen kuin poliisi pysäytti hänet reiteen ampumalla kello 16.05 Brahenkadulla. Kuolonuhrit olivat syntyneet vuosina 1951 ja 1986.

Tutkinnan alkuvaiheessa vangittuna oli myös kolme muuta miestä. Yksi vangittiin todennäköisin syin epäiltynä ja kaksi lievemmällä syytä epäillä -nimikkeellä. Miehet vapautettiin, eikä heitä enää epäillä osallisuudesta puukotuksiin.

Yhtä henkilöä koskeva kansainvälinen etsintäkuulutus on kuitenkin yhä voimassa. Poliisi tavoittelee Uzbekistanissa syntynyttä mutta Turussa asunutta miestä, mutta ei ole tarkentanut, missä roolissa se haluaisi miestä kuulla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic