Uutiset

Turun puukotuksista syytetty kertoi naisvihastaan ja korosti olevansa sodassa naisia vastaan

Turun puukotuksista syytetty Abderrahman Bouanane kertoi tiistaina oikeudelle avoimesti naisvihastaan.

Bouananen mukaan häntä on ärsyttänyt jo pitkään naisten käytös. Hän kertoi muun muassa lähteneensä Saksasta, koska ärsyyntyi paikallisista naisista.

-Jo pienenä minua ärsyttivät samantyyppiset asiat. Siellä [Marokossa] ei ollut mahdollisuutta tappaa ketään, mutta kun tulin Suomeen, sain tilaisuuden.

Bouananen julkeat puheet olivat liikaa oikeuden puheenjohtajalle. Tuomari keskeytti Bouananen pitkäksi venyneen naisvihaselvityksen ja totesi, että jatkossa syytetyn on syytä keskittyä vain vastaamaan syyttäjän kysymyksiin.

Puolustuksen kuulusteluissa Bouanane kertoi, että puukotettuaan ensimmäistä uhriaan ja tätä auttamaan tulleita sivullisia hän halusi keskeyttää hyökkäyksensä. Sitten hän totesi, ettei kuitenkaan tehnyt niin. Seuraavaksi Bouananen uhriksi valikoitui lastenrattaita työntävä nainen.

Kun Bouanane jatkoi juoksuaan pois Kauppatorilta, hänen tielleen osui muun muassa 15-vuotias tyttö. Hän myönsi tunteneensa tytön maahanmuuttajien kesäkurssilta, mutta sanoi, ettei tunnistanut tyttöä tuolloin. Bouanane kertoi halunneensa valita uhreikseen vain suomalaisia.

Barcelonan terrori-isku ei toiminut kannustimena

Syyttäjä halusi oikeudessa tietää, oliko ennen Turun puukotuksia tehdyllä Barcelonan terrori-iskulla motivoiva vaikutus Bouananeen. Hän myönsi, että Barcelonan tapahtumista tuli hänelle hyvä olo, mutta kiisti niiden kannustaneen häntä iskemään.

Bouanane selitti, että hän kokee terroristien yrittävän parantaa elämäänsä. Hän kertoi halunneensa itsekin toteuttaa itseään ja tehdä elämästään parempaa.

-Te haluatte, että elän sellaista elämää kuin te haluatte enkä sellaista elämää mitä minä haluan. Jo pienenä oli aivan sama tilanne. Olin pitkäpinnainen ja kärsivällinen vain, jotta muut olisivat tyytyväisiä. Mutta tällä kärsivällisyydellä on myös päättymisaikansa.

Bouanane esiintyi oikeudessa huonomuistisena. Hän ei muistanut esimerkiksi, mitä reittiä saapui Marokosta Suomeen. Kuulusteltaessa hän kertoi, että poistuttuaan moskeijasta perjantaiaamuna ennen puukotuksia hän ei enää pystynyt muistamaan kaikkea, koska ei enää hallinnut itseään.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic