Uutiset

Turun puukotuksista tuomitulle lankeaa maksettavaksi valtavat korvaukset – summa nousee satoihin tuhansiin euroihin

Turun puukotuksista tuomittu Abderrahman Bouanane (s. 1994) saa elinkautisen tuomionsa lisäksi maksettavaksi satojen tuhansien eurojen korvaukset iskujen uhreille, heidän omaisilleen ja Suomen valtiolle.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Bouananen elinkautiseen vankeuteen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa asiasta tänään perjantaina.

Vankeuden lisäksi oikeus määräsi Bouananen maksamaan suuret korvaukset kaikkiaan 13 uhrille ja omaiselle sekä vielä Kelalle.

Korvausten yhteissummaksi tulee Lännen Median laskelmien mukaan yli 626 500 euroa korkoineen.

Bouanane on velvoitettu maksamaan ansionmenetyksestä, kipukärsimyksistä, hoitokustannuksista ja pysyvästä haitasta, esinevahingoista ja muusta kärsimyksestä yhteensä noin 470 740 euroa.

Korvaussummien lisäksi oikeus määräsi Bouananen korvaamaan yhdelle puukotuksen uhrille elokuusta 2018 saakka kuukausittain runsaat 948 euroa ansionmenetyksiä siihen saakka, kunnes uhri täyttää 65 vuotta.

Kansaneläkelaitokselle Bouananen on maksettava summasta noin 2925 euroa. Kaiken päälle hänen on maksettava 80 euron rikosuhrimaksu.

Kokonaissummasta uhrien tai heidän omaistensa oikeudenkäyntikustannuksia on noin 155 760 euroa. Valtio maksaa osan asianajokustannuksista, mutta Bouanane on määrätty korvaamaan niitä takaisin valtiolle korkoineen.

Bouananen puolustusasianajajan 53 800 euron palkkio jää valtion vahingoksi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Korjattu klp 16.54 Kansaneläkelaitosta koskevaa korvaussummaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic