Uutiset

Turun veritekojen pääepäilty vangittiin – "On myöntänyt puukkoiskun"

Turun perjantaisen joukkopuukotuksen pääepäilty Abderrahman Mechkah julistettiin vangituksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa puoliltapäivin. Hän on todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan yrityksestä.

-Hän on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa näiden henkilöiden hengenlähdön, ja myöntänyt tämän puukkoiskun, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoi käräjäoikeuden istunnon jälkeen.

Töyräs ei kommentoinut tiistaina Mechkahin mahdollista motiivia, eikä juuri muitakaan yksityiskohtia tutkinnan tilanteesta.

Poliisi selvittää muun muassa sitä, onko iskulla yhteyksiä ulkomaille. Tutkinnassa tehdään Töyrään mukaan yhteistyötä muun muassa Europolin, Interpolin ja Keskusrikospoliisin ulkomaille lähettämien yhdysmiesten kanssa.

Poliisi on selvittänyt sitä, onko Mechkah mahdollisesti ollut huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena, mutta Töyräs ei kertonut selvityksen tuloksista. Poliisi yrittää myös yhä saada lisävarmuutta Mechkahin henkilöllisyydestä. Poliisilla on hallussaan Mechkahin käyttämät kaksi veistä. Myös erinäisten ajoneuvojen yhteyttä tapahtumaan tutkitaan.

Töyrään mukaan poliisi on kuullut erittäin monia silminnäkijöitä ja löytänyt monia sellaisia henkilöitä, joilla on ollut Mechkahin kanssa kaveruus- tai tuttavuussuhde.

-Hyvin montaa henkilöä on kuultu ja tullaan vielä kuulustelemaan, Töyräs kuvaili, ja pyysi poliisille tutkintarauhaa asiassa.

STT:n mukaan myös 18-vuotiasta Mohamed Bakieria vaaditaan tänään vangittavaksi samoilla rikosnimikkeillä kuin pääepäiltyä. Hän kiistää asianajajansa mukaan osallisuutensa tekoon.

STT:n mukaan kahta muuta, 18-vuotiasta Ilyas Berrouhia ja 28-vuotiasta Abdederrazak Essarioulia, vaaditaan vangittavaksi samoilla nimikkeillä, mutta syytä epäillä -perusteella.

Viidennen, 24-vuotiaan miehen vangitsemisvaatimuksen nimikkeistä ei ole vielä tietoa. Kuudes mies, jonka epäillään liittyvän tapaukseen, on yhä etsintäkuulutettuna.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic