Uutiset

Turvakamerat takseissa yleisiä – kamera yksi kuljettajan turvakeinoista

Taksiin on saanut asentaa turvakameran vuodesta 2002 saakka. Taksiliiton järjestöpäällikkö Katja Saksa kertoo, että turvakamerat takseissa ovat yleisiä.

– Tarkkaa tietoa turvakameroiden määrästä ei ole, mutta kyllä ne aika yleisiä ovat. Eroja taksiyrittäjien välillä kuitenkin on.

Kameran asentaminen taksiin on vapaaehtoista, joten yrittäjät voivat itse valita haluavatko kameran autoonsa vai eivät. Virallista suositusta kameran suhteen ei ole.

– Jokaisen yrittäjän kannattaa miettiä tarkkaan, millä keinolla ennaltaehkäisee yllättäviä tilanteita. Kamera on yksi keinoista, Saksa selittää.

Kameran lisäksi takseissa voi olla erilaisia hälytysjärjestelmiä. Taksikuljettaja voi esimerkiksi painaa hälytysnappia, jolloin tieto vaarasta lähtee viranomaiselle.

Myös tietynlainen käytös saattaa suojella kuljettajaa.

– Taksikuljettajan tulee ymmärtää työn riskit ja toimia niin, ettei edesauta ristiriitatilanteita, Saksa tuumaa.

Turvakameroiden materiaalitkin lähtevät viranomaiselle. Saksa sanoo, että yrityksillä voi olla erilaisia käytänteitä kuinka kauan ja missä kameroiden materiaali säilyy.

– Mutta ainoastaan viranomainen voi kuvanauhaa katsoa.

Turvakameran tehtävä on ennaltaehkäistä työpaikalla tapahtuvia vaaratilanteita. Joensuussa viimeyönä tapahtuneen epäillyn taksiryöstön jälkeen on mahdollista, että turvakamerat alkavat kiinnostaa yrittäjiä, joilla ei vielä sellaista ajoneuvoissaan ole.

– Voi hyvin olla, että eilinen tapahtuma saa kuljettajat kiinnostumaan turvakameroista. Laittaa varmasti ainakin miettimään, että olisiko kamerasta itselle apua ja hyötyä, Saksa pohtii.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti