Uutiset

Tutkija: "Kyllähän tämä luo lisää positiivista ilmapiiriä Niinistön ympärille"

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vauvauutinen tuo väistämättä oman mausteensa ensi vuoden vaaliasetelmiin, arvioi puheviestinnän professori ja poliittisen viestinnän dosentti Pekka Isotalus Tampereen yliopistosta.

-Kyllähän tämä luo lisää positiivista ilmapiiriä Niinistön ympärille, se on selvää, Isotalus sanoo.

Isotalus on tutkinut median antamaa kuvaa poliittisesta johtajuudesta. Viime presidentinvaaleissa hän tutki toista vaalikierrosta ja muun muassa sitä, mitä Niinistön ja hänen kilpakumppaninsa Pekka Haaviston parisuhteista kirjoitettiin lehdistössä.

Isotaluksen mukaan Niinistöstä ja Haukiosta jäi tuolloin ehkä hieman etäinen kuva pariskuntana, kun sitä vertasi Haavistoon ja hänen puolisoonsa Antonio Floresiin.

-Floresista ja Haavistosta piirtyi julkisuudessa enemmän rakastunut ja jotenkin lämpimämpi kuva pariskuntana, Isotalus vertaa.

Isotalus muistaa panneensa merkille, että Niinistö ja Haukio eivät suostuneet vastaamaan, kun heiltä tiedusteltiin edellisten vaalien alla lastenhankkimissuunnitelmista.

-He panivat kuusi vuotta sitten rajan siihen.

Isotalus pohtii, kerrottiinko vauvasta nyt hyvissä ajoin sen vuoksi, ettei sitä leimattaisi kampanjatempuksi.

-Niinistöllä on kuitenkin ikää aika paljon. Onhan tämä viesti myös siitä, että ikää ei kuitenkaan ole liikaa, kun on pieni lapsi tulossa, hän huomauttaa.

Suomessa odotetaan, että puolisot edustavat maata presidentin rinnalla. Niinpä puolisoihin ja presidenttien perheisiin kohdistuu laajaa kiinnostusta.

-Meillähän ei ole kuninkaallisia. Presidenttipari on vähän niin kuin korvaamassa niitä, Isotalus huomauttaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic