Uutiset

Tutkimusyhtiö: HMD/Nokia on noussut maailman kymmenenneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi

Maailman älypuhelinmarkkinat kutistuivat hieman vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mutta HMD Globalin valmistamat Nokia-älypuhelimet ovat maltillisessa markkinanosteessa.

Tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan älypuhelinvalmistajat toimittivat Q1:llä yhteensä 345 miljoonaa laitetta, mikä on kaksi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Markkinaykkönen on edelleen Samsung, joka myi alkuvuonna 78,2 miljoonaa puhelinta. Sen markkinaosuus supistui 0,1 prosenttiyksiköllä 22,6 prosenttiin.

Nokia-puhelimet ovat raivanneet tiensä maailman kärkikymmenikköön, kertoo SA:n liiketoiminnan tutkimuksesta vastaava johtaja Neil Mawston:

-Nokia otti prosenttiyksikön verran markkinaosuutta, ja oli maailman kymmenenneksi suurin älypuhelinmyyjä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Nokia pärjää hyvin Intiassa sekä osassa Eurooppaa ja etenee kaikessa hiljaisuudessa älypuhelintilastoissa, Mawston kertoo Lännen Medialle.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa kertoneen Tekniikka&Talouden mukaan HMD olisi talvella myynyt noin neljä miljoonaa kappaletta Nokia-älypuhelimia. Luku ei ole suurensuuri, mutta kannattaa muistaa yhtiön ensimmäisen älypuhelimen tulleen myyntiin vasta viime vuoden tammikuussa. Sittemmin portfolio on toki laajentunut.

Tutkimusyhtiö IDC kertoi aiemmin tänä vuonna, että HMD myi viime vuoden aikana yhteensä noin 59 miljoonaa Nokia-peruspuhelinta, jolla se nousi maailman toiseksi suurimmaksi peruspuhelinvalmistajaksi. Euroopassa HMD oli tuolloin peruspuhelinten markkinajohtaja.

Älypuhelinmyynti, Q1/2018

Samsung: 78,2 miljoonaa kappaletta, markkinaosuus 22,6% (vuotta aiemmin 22,7%)

Apple: 52,2 milj. kpl, mo. 15,1% (14,4%)

Huawei: 39,3 milj. kpl, mo. 11,4% (9,8%)

Xiaomi: 28,3 milj. kpl, mo. 8,2% (3,6%)

OPPO: 24,1 milj. kpl, mo. 7,0% (7,8%)

Muut 123,3 milj. kpl, mo. 35,7% (41,9%)

Lähde: Strategy Analytics

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic